Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Intrum Justitia

bermuda háromszög # e-mail 2017.12.06. 16:37

Andika31
Engem a upc zaklatott a szomszéd tartozásával.
Bementem, tisztáztam.
Majd azok után még kétszer eladták egy-egy behajtó cégnek.

drbjozsef # e-mail 2017.12.06. 09:46

Akár. Az a legegyszerűbb.

Kicsit macerásabb, de én lehet, hogy bemennék az Intrumhoz, hogy mutassák meg pontosan miről van szó. Lehet, egyből kiderül, hogy mondjuk elévült követelést akarnak behajtani rajtad. Vagy tényleg a régi ügy, és valami adminisztrációs hiba van. Vinném az igazolásomat a régi teljesítésről, és tisztáznám mi ez.

De semmi asztalborogatás. Hidd el, az ügyintézők is jobban állnak az ügyhöz egy kétségbeesett, de barátságos hangvételű ügyintézéskor. Csapkodnak ott elegen, ráadásul az ügyintézők tehetnek a dolgoról a legkevésbé. Többre fogsz menni, akármennyire fel vagy háborodva.

Andika31 # e-mail 2017.12.06. 09:35

Köszönöm.
Akkor a legjobban ismét úgy járok, ha ajánlott/tértivevényes levelet küldök, hogy tisztázzák miről is van szó, mert az én legjobb tudomásom szerint semmilyen intézmény felé nincs tartozásom.
Nem?...

drbjozsef # e-mail 2017.12.06. 09:19

Hát így tényleg sokkal világosabb.
Akkor kérdésedre : ne.

Andika31 # e-mail 2017.12.06. 07:08

Kedves Grave7 és drbjózsef!

Mint ahogyan írtam, tartozásom volt egy intézmény felé (ezt elismerem és tudtam is róla!), amit a tudtomon kívül (mivel semmiféle hivatalos levelet nem kaptam az intézménytől, hogy átadták a követelésemen az Intrum felé és nem kicsi utána járás volt, hogy ezt kiderítsem...). Én ezt írtam és nem azt, hogy kifizettem "noname" tartozást egy "noname" cégnek! Tisztában voltam a tartozásommal, de az Intrumhoz kerülés útját nem tudtam (ma már nyilván tudom, mert utána jártam!).
Egyetlen tartozásom volt, amit rendeztem és ezt bizonyítani is tudom, mert lehet bármilyen ostobának tűnök, de kértem róla igazolást!
Semmilyen intézménnyel nincs semmiféle szerződésem, kölcsön, hitel akármi bármi, így épp ezért vagyok felháborodva! Olvastam mások bejegyzését, hogy többen jártak így és amikor "kérdőre" vonták Őket, akkor meg "a tegnapi napon törölték az eljárást, tekintsék tárgytalannak"..."tévesen került postázásra, tekintsék tárgytalannak" címszavakkal elintézték!
Én egy kérdést tettem fel (igaz, felháborodásomban "borítsam rájuk az asztalt" elhangzott), hogy mit tegyek, nem kekeckedni jöttem, hanem segítséget kérni, tanácsot, akármit...
Felhívni nem fogom Őket, mert azzal nem érek semmit, semmi bizonyítékom nem lesz arról, hogy "téves/tárgytalan/nincs tartozás" stb... Kb fél évembe tellett, míg a régi ügyemre pontot tudtunk tenni és végre megkaptam az írásos igazolást arról, hogy ügyemet törölték, mindennemű tartozásomat kiegyenlítettem és lezárták.

Grave7 #   2017.12.05. 22:20

@Andika31: Persze borítsd rájuk az asztalt, aztán ne lepődj meg ha ők is így fognak hozzád állni... Az fel sem merült benned, hogy ha más ügyszámot írnak, akkor ez egy másik tartozás?
Ezt pedig úgy fogod megtudni, ha normálisan kommunikálva (hepciáskodás nélkül) megkérdezed őket, hogy pontosan miről van szó.

drbjozsef # e-mail 2017.12.05. 20:18

Jól értem, adtál valakinek 100.000.- forintot úgy, hogy nem kértél AKKOR arról semmilyen igazolást?

Andika31 # e-mail 2017.12.05. 20:02

Üdv!

Teljes mértékben fel vagyok háborodva... majdnem két éve volt egy tartozásom egy intézmény felé... igazából nem részletezném, mert nyilván többeknek is hasonló helyzetük volt/van... több mint egy éve a drága Intrum felé kiegyenlítettem (és azért nekik, mert valami oknál fogva egyszer csak az intézmény szerződést bontott és át adta az Intrumnak a követelésük behajtását...) egy összegben majdnem 100E Ft-t... Az ügy rendezéséről és lezárásáról írásban kértem igazolást az Intrumtól! Erre ma kaptam ismét egy felszólítást, hogy 3 napon belül fizessek ki majdnem 50E Ft-t, mert a mai napig nem rendeztem az xy ügyiratyszámu tartozásom... Mivan??!... Nem értek semmit, ráadásul a régi és a most említett ügynek az ügyiratszáma teljesen más!... Mit tegyek? Borítsam rájuk az asztalt?

Hjanos # e-mail 2017.11.13. 11:42

Nem tudom mit is írhatnék még, telefonon ugye megkerestem a felszólító levél kézhezvétele után az intrumot az ügyiratszámmal, hogy mi is ez a követelés, majd kértem, hogy küldjék el az iratokat, mert én nem tudok ilyen tartozásról.
Ezt természetesen nem tették meg, majd írtam egy elektronikus és postai utánvétes levelet a lentebb említett tárgyban.
Erre kaptam a választ most, hogy megkapták a levelemet, de ezen az ügyiratszámon pár napja lezárták az ügyemet, további követelésük nincs, korábbi felszólító leveleiket tekintsem tárgytalannak.
Aztán lehet másik ügyiratszámon meg folytatódik az ügyem :)

Mindenesetre ezt a levelet elteszem, a másik íves pályán repült a kukába.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.11.13. 11:05

Az Intrum? Kiengedett? És ezt még meg is írták neked? Mesélj még!

www.kbs-ugyved.hu

Hjanos # e-mail 2017.11.13. 10:58

Néhány hozzászólással előbbi ügyemmel kapcsolatban a következő dolog történt. Tértivevénnyel írtam egy levelet, hogy adataimat legyenek szívesek törölni rendszerükből, mivel személyem nem áll semmilyen szerződésben velük, a tartozást nem tartom jogosnak, sem feléjük, sem a távközlési szolgáltató felé.
Ma kaptam egy ajánlott levelet, hogy ügyemet megszüntették, további követelésük nincs. Azt nem tudom levelemnek volt e bármiféle ráhatással a dolgokra.
Kíváncsi lennék vajon hányan fizetik be a kapott csekket vagy próbálnak egyezkedni első felszólításra.
Mindenesetre én biztos voltam benne, hogy az adott dátumkor a távközzel semmilyen szerződésben nem álltam, így nem is tudom mire vélni, miért kopogtattak be nálam.

vi555555 #   2017.11.01. 17:37

Jó, köszi a tanácsot!

gerbera317 # e-mail 2017.11.01. 17:14

idáig időben fizetett 2 hitelemet, amit a végrehajtónak fizettem
Nem akarlak kiábrándítani, de amit a vegrehajtó hajt be, az nem hitel, hanem tartozás. Hitel az legfeljebb csak volt, valamikor.
Egyebekben lásd nonolet tanácsát.

nonolet # e-mail 2017.11.01. 16:50

Értelemszerűen: akinek tartozol attól....

Vele tudsz alkudozni új feltételekről.

- -

De inkább vállalj el valami alap melót.

Manapság pár nap alatt lehet állást találni, egész jó pénzekért is.

vi555555 #   2017.11.01. 16:45

Tisztelt...! Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel pár hete sajnos elveszítettem az állásomat, és emiatt idáig időben fizetett 2 hitelemet, amit a végrehajtónak fizettem, ebben a hónapban nem tudom törleszteni, mivel nincs jövedelmem. Az Intrum volt mindkét esetben a végrehajtást kérő, ill. volt még egy hitelem náluk, amit már korábban törlesztettem. A 2 hitelnek is a 90 %-át már sikerült rendeznem. Ilyen esetben kitől kérhetném, hogy esetleg lehetne-e a végrehajtás szüneteltetni, vagy a fennmaradó tartozásomat csökkenteni vagy esetleg elengedni: a végrehajtást kérőtől vagy a végrehajtótól? Köszönöm szépen a választ!

Nusy # e-mail 2017.10.27. 19:42

Rendben és köszönöm drbjozsef!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.10.27. 18:11

néha biztos bejön neki olyanoknál akik beijednek és nem gondolkoznak.
Gyakrabban, mint hinnéd.

www.kbs-ugyved.hu

drbjozsef # e-mail 2017.10.27. 17:48

Nyilván ezért smsezget, meg próbálkozgat. Biztos fog még jelentkezni változatos formában, önkéntesen teljesíthetsz elévült követelést is, néha biztos bejön neki olyanoknál akik beijednek és nem gondolkoznak.

Csak az FMH-ra figyelj, más nem számít semmit.

Nusy # e-mail 2017.10.27. 17:05

Köszönöm a válaszokat drbjozsef és bermuda háromszög!
Azt sem értem, ha jogosnak találja a követelést akkor miért nem fizette ki a fizetni valóját, hogy elinduljon a per? Tavaly lett volna már rá lehetősége mikor ellent mondtam!

drbjozsef # e-mail 2017.10.27. 14:25

Nusy,

mindenesetre, most teendőd nincsen. Nem is értem, az Intrumnak az lenne a jó, ha benéznéd az FMH-t, és végrehajthatna, úgyhogy erre figyelj (lakcím bejelentés rendben legyen).
Ha tényleg jön FMH, ellent kell mondani neki, de szerintem ez gyenge próbálkozás az Intrum részéről, ha igaz lenne, akkor pont hogy nem küldözgetnének sms-t előtte.

Egyelőre sz*rd le.

bermuda háromszög # e-mail 2017.10.27. 13:43

Az ilyen témáju sms-t ne olvasd el.
Majd ha tértis levél érkezik.

Nusy # e-mail 2017.10.27. 10:42

Tisztelt Fórumozók!

Én egy 2008 évben felmondott Santanderes hitel miatt kerültem kapcsolatba az Intrum J.-val! Éveken keresztül egy Kedvezmény Központ által kaptam leveleket mely simán volt elküldve nem ajánlottként! Először tavaly évben kaptam a Baltás ügyvédi irodától FMH-t melyre 15 napon belül ellentmondással válaszoltam! 5 hónapra rá jött a Bíróságtól a levél, hogy a pert megszüntették mert az I.J nem fizette meg a megadott határidőn belül a kötelezettségeit. Most egy hete sms-t kaptam az I.J-tól, hogy fizetéses meghagyást bocsátottak ki ismét ellenem ugyan ebben az ügyben! Hivatalos értesítést nem kaptam erről csak sms és telefon! Mit tehetek?Bírósági úton ez a követelés behajtható még? Az I.J valami 2014 évi törvénymódosításra hivatkozik, hogy amiatt még nem évült el a követelés és szerintük jogos!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.10.25. 08:01

Nincs. Az ügyfélszolgálaton egészen biztosan nincsenek ott az ügyed iratai. Ráadásul már nincs is dolguk veled. (Neked se velük.)

www.kbs-ugyved.hu

Hjanos # e-mail 2017.10.25. 07:09

Még egy kérdésem lenne. Van -e értelme bemenni személyesen a távköz ügyfélszolgálatára, hogy ugyan mutassanak már valami dokumentumot, hogy mi alapján követelnek rajtam ennyit, vagy már a követelés el van adva az intrumnak és már tesznek rá, harcászkodjak a követeléskezelővel.

Hjanos # e-mail 2017.10.24. 15:14

Köszönöm, így világos.