Intrum Justitia


Vadsuhanc # 2018.08.02. 16:36

Én alapból adóspárti vagyok, de nekem meg azt nem tudja bemagyarázni, hogy:

.."A végrehajtási papíron édesanyám neve és a lakcímem sem stimmelt..."

Megnézném azt a bankot, amely csak név alapján - ahol az anyja neve és a címe sem egyezik az adósnak - végrehajtó utasítására inkasszózik egy számlát. Mellesleg ha a végrehajtási " papíron " nem volt jó a lakcím, hogyan kézbesítette a Posta a végrehajtó felhívását?

Én személy szerint örülök, hogy megismertem Benedek Elek unokáját.

gerbera317 # 2018.08.02. 16:18

A közjegyző azt mondta neked, hogy az általa elrendelt végrehajtásban a végrehajtó szabálytalanul járt el? Kinek akarod ezt itt bemesélni? Nekem biztosan nem fogod. A többi pedig vagy igaz, vagy nem - azok tényleg kétesélyesek.

Vadsuhanc # 2018.08.02. 15:23

ius latratus + 1

ius latratus # 2018.08.02. 14:55

Miért, hol tart az ország?
Nem akartam belefolyni, de mivel itt ittartezazországozol, hát tessék: hazudsz.
Ez biztos.

Dávid_91 # 2018.08.02. 14:48

Garbera317, Kovacs Bela mar meg is adta a valaszt arra, ami alapjan te hazugnak neveztel. Szoval neked ks koszonom az elorehozott iteletet. Valoszinuleg ez az orszag is az ilyen hozzaallasu emberek miatt tart itt ahol. Mindenesetre koszonom annak, aki normalisan tudott valaszolni.
Mint a vegrehajtoban, mint a kozjegyzoben volt annyi emberseg, hogy a problemamat normalosan es maximalis segitokeszseggel kezeljek. Igy a kozjegyzo holgy egy nap alatt elbiralta az ellentmondasom es jovahagyta, ami alapjan az terhelt osszeget visszautaljak a szamamra. Es semmilyen vegrehajtasi dijat nem kell megfizetnem. Es ez tenyleg csak embersegen mult, mivel a vegrehajto leteti szamlara is helyezhetne - habar a kozjegyzo szerint nem szabalyosan jart el.
Tehat a problema egyelore megoldodott es kiderul, hogy a kervenyezo egyaltalan elviszi birosagi utra avagy sem.

Nonolet megegyszer koszonom a normalis es nem itelkezo hozzaallast. Garbera oszinten remelem, hogy nem praktizalsz, mert a hozzaallasod tragikus es kritikan aluli es ezen tul meg ugy alkotsz velemenyt, hogy azt sem tudod ezekszerint mi van egy vegrehajtasi lapon.

nonolet # 2018.08.02. 13:16

Dávid91

Azt jelenti amit gerbera317 írt neked.

Röviden: Igazoltan megfizeted a végrehajtónál mindazon összegeket, amibe eddig ez a végrehajtás került a végrehajtást kérőnek.

Az igazolást és az ellentmondásodat elküldöd a közjegyzőnek. Mindezt akkor, ha még 15 napon belül vagy a végrehajtásról történt tudomást szerzéstől, egyébként elékéstél.

- -

Az átvételtől számított 15 napon elmész a végrehajtóhoz.
Mondod neki, hogy számolja ki EDDIG mennyibe került végrehajtási eljárás.
A mondott összeget kifizeted és kérsz/kapsz erről igazolást.

UTÁNA mész a közjegyzőhöz az igazolással kezedben.

"másnap felvettem"

EZ a nap+15nap a pálya hossza.

Ha addig nem jót léptél/lépsz, akkor végig megy a végrehajtás.

Ha jót léptél/lépsz akkor meg nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.08.02. 06:41

(A letiltó felhíváson rajta van a tőke és a teljes tartozás is.)

gerbera317 # 2018.08.02. 06:29

Szórakozol itt? Meg cinikusnak nevezel egy teljesen jó választ? Meg hazudozol, hogy nem tudod mi ez, mert egyetlen levelet sem kaptál, miközben ugyanabban a mondatban azt állítod, hogy "duplájára duzzasztották a tartozást"? Ha nem tudod, mi ez, akkor honnan tudod ezt a duplázós dolgot???

Fmhtv. 32. § (de egyébként a végrehajtótól kapott végrehajtási lap utolsó oldalán a bekeretezett kisbetűs rész harmadik bekezdésétől kezdődően): (1) Ha a fizetési meghagyást a kötelezett nem vette át, és ezért azt a Pp. 137. §-ának (2) bekezdése alapján kézbesítettnek kell tekinteni, a végrehajtható okirat kézbesítésétől számított tizenöt nap alatt a kötelezett ellentmondással élhet. (2) Az ellentmondás előterjesztésével egyidejűleg a kötelezett köteles a végrehajtás során felmerült, a jogosult által előlegezett költségeket a végrehajtónál megfizetni. Ha ezt a kötelezett az ügyben eljáró közjegyzőnél okirattal nem igazolja, a közjegyző az ellentmondást visszautasítja, ellenkező esetben a végrehajtási eljárást hivatalból megszünteti.*
Röviden: Igazoltan egfizeted a végrehajtónál mindazon összegeket, amibe eddig ez a végrehajtás került a végrehajtást kérőnek. Az igazolást és az ellentmondásodat elküldöd a közjegyzőnek. Mindezt akkor, ha még 15 napon belül vagy a végrehajtásról történt tudomást szerzéstől, egyébként elékéstél.

Dávid_91 # 2018.08.01. 20:51

nonolet, ez pontosan mit is jelent?

Kb 2 hete érkezett a levél, értesítést hagytak, másnap felvettem és küldtem is a kérelmet már másnap.

Eltelt 2 hét és tegnap jött egy levél a közjegyzői kamarától, amit holnap reggel veszek át, tehát a döntéssel még nem vagyok tisztában a kérelmemmel kapcsolatban.

Ehhez képest ugyebár a mai napon levonásra került az összeg tőlem.

nonolet # 2018.08.01. 20:50

ÉS

HA KIFIZETTED ÖNKÉNT a végrehajtó EDDIGI költségeit és erről IGAZOLÁST mellékeltél a közjegyzőnek!

nonolet # 2018.08.01. 20:48

Mármint ... HA kézbesítési fikcióval/vélelemmel lett jogerős.

nonolet # 2018.08.01. 20:46

A 15 napon belüli kifogásolással az ügy újra indul az FMH-tól...

Dávid_91 # 2018.08.01. 20:44

Először is köszönöm a cinikus hozzászólást, legkevésbé sem erre volt szükségem.

  • Ha végigolvastad amit írtam láthatod, hogy nem CSAK emailben intéztem az ügyet, hanem hivatalosan postai úton is küldtem levelet, továbbá telefonon is megkerestem őket!
  • Az állandó lakcímem előtte 2008 óta nem változott és értesítési címem nem volt, tehát nem, ebben sincs igazad, nem költöztem.
  • Mint ahogy azt le is írtam nem kaptam semmi levelet előtte, tehát fizetési meghagyás sem érkezett.
  • Habár a szolgáltatónál volt egy előfizetésem korábban, de legjobb tudomásom szerint 0 tartozással ért véget, pont ezért is fellebeztem a tartozás ellen (és hozzáteszem az is csak és kizárólag szolgáltatás volt, nem készülékvásárlás).

Tanácsra lenne szükségem, mivel nem tartom helyénvalónak az eljárást és nem arra, hogy lekezelj. Ahogy írtam minden számlámat fizetem, három hitelem van, ami nagyjából 200.000 forint összesítve. Nem fogom a lakásom megkockáztatni egy 5 ezer forintos szolgáltatástért cserébe azért ezt gondolhatod.

Burn Out # 2018.08.01. 20:02

A végrehajtásban elég sok problémát véltem felfedezni

A problémák nagyjából ezek lehetnek:

  • volt egy tartozásod, amit nem fizettél be
  • egy év után nem lejár a tartozás, hanem elévülésre való hivatkozás esetén bírósági úton nem érvényesíthető a követelés
  • valószínű, hogy költöztél az elmúlt időszakban, de a korábbi szolgáltatónak nem jelezted a címed megváltozását
  • a végrehajtót megelőzte egy közjegyzői fizetési meghagyás, amit nem vettél át
  • kérdéses, hogy telefon előfizetés, vagy telefon készülék vásárlásról van-e szó. előfizetés elévülési ideje 1 év, készülék 5 év
  • e-mail nem ügyintézési forma
  • azt neked kell tudnod, hogy annál a szolgáltatónál volt-e bármilyen ügyed stb. ha nem és alaptalan a követelés, akkor lehet esélyed.
Dávid_91 # 2018.08.01. 18:51

Tisztelt fórumozók és jogi szakértők!

Bocsánat, a végrehajtási jogi fórumban tettem közé, de ide jobban illik a téma.

Egy érdekes ügybe csöppentem bele és nem tudom, hogy ez törvényes avagy sem, segítségeteket szeretném kérni!

Napokba jött egy bírósági végrehajtói felhívás, hogy haladéktalanul fizessek be 366.631 Forintot. Mivel életembe először találkoztam ezzel a tartozással, így természetesen a kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelmet küldtem és a végrehajtás felfüggesztését ezt címezve a közjegyzőnek és a vh-nak is. Továbbá egy emailt is küldtem nekik és a közjegyzőt még fel is hívtam, hogy utánajárnak vajon ezidő alatt lehetséges a végrehajtás megindítása vagy sem.

A hölgytől azt a választ kaptam, hogy természetesen így nem, a bírálat meghozataláig felfüggesztik a végrehajtást és hamarosan el is bírálják, vélhetően 15 napon belül. Tegnap kaptam egy ajánlott küldeményt a MOK-tól, melyet még nem tudtam átvenni, így a döntést nem láttam még. Ezzel szemben a végrehajtó minden további előzetes tájékoztatás nélkül a mai napon a számlámról leemelte az összeget.

A végrehajtásban elég sok problémát véltem felfedezni, egy hogy valóban egy levelet nem kaptam és mint azt mindenki tudja minden tájékoztatás nélkül lényegében duplájára duzzasztották a tartozást.
Továbbá a követelés lejárati ideje a végrehajtási papíron 2013/02/01, ez több mint egy 5 éves tartozás és ráadásul telekommunikációs amely legjobb tudomásom szerint 1 éve után lejár, itt azért megjegyzésként hozzáteszem, hogy valami útón módon hozzávarázsoltak még egy követelést 2017/11/09 lejárattal, erre aztán végképp nincs ötletem hogyan keletkezett, gondolom a célja a végrehajtás lehetővé tétele. A végrehajtási papíron édesanyám neve és a lakcímem sem stimmelt.

Érdeklődnék, hogy mit tudok ebben a helyzetben tenni, mindent fizetek időre pontosan és soha nem késtem semmivel, végrehajtási ügyem soha nem volt. Intrum justitia már másodszorra próbál megrövidíteni és sajnos most sikeresen is.

Ha a kézbesítési vélelem megdöntését elutasították esetleg van egyéb lehetőségem is? Ha elfogadták, akkor a végrehajtó köteles a pénzt visszautalni? A végrehajtó megteheti, hogy egy hivatalos megkeresésre nem válaszol, hanem szimplán végrehajtja az összeget? Olvastam, hogy részletfizetésre is van lehetőség, ezt kötelessége megadni?

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

Üdv.,
Dávid

Dr.Attika # 2018.08.01. 14:01
bokros # 2018.08.01. 13:57

most jön az a duma, hogy az adatvédelmi jogszabályok miatt adategyeztetést tartanak és személyi adatokat kérnek.-
Semmit nem szabad megadni !


Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

orionr # 2018.08.01. 13:32

Köszönöm szépen a hozzászólásokat! telefonon közöltem a hölggyel hogy nekem semmilyen tartozásom nincs, így teljes mértékben elzárkózom a fantom tartozás megfizetése alól. Kértem, hogy mutassanak valamiféle adatot, bizonyítékot, a tényleges tartozásom felől. Egyelőre várom a levelüket.

bokros # 2018.08.01. 13:23

orionr.
Ha telenoros tartozásról van szó pláne 4 éves, akkor az IJ bukta a történetet, mert a távközlési szolgáltatással kapcsolatos követelések egy év után elévülnek.
Vagyis akkor kell vele érdemben foglalkozni, ha jön a FMH.
akkor szépen be kell jelenteni az ellentmondást elévülésre hivatkozva. Az elévülést ugyanis hivatalból nem lehet figyelembe venni, csak ha az FMH kötelezettje erre hivatkozik. Elméletileg a közjegyzőnek ez alapján el kellene utasítani, de nem fogja, hanem értesíti az IJ-t, hogy a követelés perré alakult. Ha az IJ-nek van egy csöpp esze (tapasztalatom szerint nincs) akkor nem perel. Ha perel akkor elbukja. Nem kell sajnálni, kavicsokért vásárolja fel a kintlevőségeket csomagban, de nem mindenki érdeklődik, hogy mit lehet tenni ellene.


Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

nonolet # 2018.08.01. 12:03

orionr

Ebből olvass el 5-10 oldalt...

http://www.jogiforum.hu/forum/23/13555

Dr.Attika # 2018.08.01. 10:05

Mit tud tenni? Ne buzgólkodjon és ne hívja a követeléskezelőt. Jó párszor írtuk már a fórumon. Ezeket akkor kell komolyan venni, amikor fizetési meghagyás vagy keresetlevél érkezik.

orionr # 2018.08.01. 09:46

Kedves fórumozók, jogi szakértők!
Így visszaolvasva a hozzászólásokat, úgy látom nem csak én vagyok egyedül evvel a témával. Az Intrum zrt-től én is kaptam egy fizetési felszólítást, az állítólagos, több mint 4 éves telenoros tartozásom miatt. Amiről nem is tudtam. A telenort kérdezve azt a tájékoztatást kaptam, hogy ez már nem az ő ügyük nem tudnak segíteni, náluk törölve van.
Arra a kérdésemre, hogy ha volt tartozásom, miért nem értesítettek, nem tudtak válaszolni.
Semmilyen értesítést nem kaptam tartozás miatt. Azóta is 3 telenoros számlát fizetek folyamatosan. Sosem volt tartozásom.
Hogy tudom megnézni, hogy tényleg valós e a követelés?
Ill. tehetek e valamilyen panaszt, hogy soha sem figyelmeztettek?
Egyáltalán mit tudok tenni?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv.: orionr

Kovács_Béla_Sándor # 2018.07.27. 03:46

Le ne harapd már a fejem, mert nem figyeltem, hogy a hárommal korábbi kérdezőnek eresztettél meg egy utánlövést.

nonolet # 2018.07.26. 21:52

Kovács_Béla_Sándor

1.
NEM írt végrehajtásról... szóval miért is szólogatsz be?!

Ezt írta:
"most jött az IJ felszólítás 4000 ft + ugyanennyi kamatról"
"TOVÁBBÁ EZEN FELÜL ŐK SZÁMOLHATNAK FEL EZUTÁN TOVÁBBI DÍJAKAT"

2.
Egyébként pedig akár a végrehajtás alatt is tehet ajánlatot, nemdebár?

3.
Csak szólok 5-ből úgy négyszer mellényúlsz,
amikor beszólsz!!! vagy nagyot akarsz dobni.

Szóval, igen gyenge színvonalat adsz elő...
A laikusoknál is gyengébbet :-(

Szóval, a nagyarcod inkább alapra.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.07.26. 14:10

Aztán nézd át listát és döntsd el mit tartasz jogosnak, mit nem.
HA nem mindent, akkor teszel ajánlatot a szerinted is megfizetendő összegre.

Végrehajtásban?! Ne viccelj már!