A kormány szétcsap a végrehajtók között


Talmács Gábor # 2014.11.06. 17:28

Nem kell kisarkítani. Sok ember került szorult helyzetbe. Bárkivel megtörténhet és ekkor nem esik jól az, hogy egy végrehajtó beléd rúg azzal, hogy jogellenesen jár el. ÉS EZ NEM IS A VÉGREHAJTÓ HIBÁJA! A RENDSZER HIBÁJA AMELY ENGEDI.

Tattay Ernő # 2014.11.06. 17:25

Ismerem Patyi Gergelyt személyesen. Kiváló szakember támogatom.

Hajrá jogászok.

Sherlock # 2014.11.06. 17:24

Mindent a saját hibáján kívül? Egy sem. Attól még, hogy úgy gondolja, ez nem lesz igaz.

Krizmanics Tibor # 2014.11.06. 17:23

Nézzük meg az inverzét.

Senki se legyen jogász. Az ügyészek, ügyvédek és bírók se legyenek jogászok. Sokan ennek örülnének a vége pedig az lenne mint a végrehajtóknál vagyis kőműves mesterből gyorsan átképzett kifinomult úriemberek végeznék a bíráskodást és döntenének például a sorsunkról.

Ez lenne a jó világ. Ne legyenek jogászok.

Ébredjetek már emberek.

Fecsegő Tipegő # 2014.11.06. 17:18

A végrehajtók csak bábuk. Korruptak és ha pénzt akarnak keresni akkor nem félnek jogellenes ügyletekbe kezdeni. Lepacsizni ezt azt... fű alatt.

Én minden embert sajnálok, akinek végrehajtási ügye van legyen az végrehajtást kérő vagy adós. A végrehajtó ott van középen és keveri a sz..t.

Annak is örülnék ha abban azon az egy napon, melyen ügyfélfogadást tartanak elérhetők lennének.

Sallay Viktor # 2014.11.06. 17:14

Hogy lehet olyat írni, hogy a helyzet akkor oldódna meg, ha az adósok fizetnének!!!!????

Hány ember vesztett el mindent saját hibáján kívül! Becsületes emberek és ebben a gazdasági helyzetben nem tudnak boldogulni. Nem az adósokkal van itt a baj, hanem a végrehajtókkal, akik nettó maffiások.

Nem véletlenül alakult ki ez a vélemény a végrehajtókról. Lehet itt magyarázni a történteket bárhogy, de többség véleménye számít szerencsére. Az ilyen gerberák, Rosta Rolandok húzzanak el. Az sem érdekel, ha jogot tanulnak és maradnak végrehajtók... hátha a jogon tanulnak egy kis jogászi etikát.

Csak egy Végrehajtó # 2014.11.06. 17:09

Tegyük hozzá az is elszomorító, hogy a közigazgatásban dolgozó friss jogászok 100-120 ezer forint nettó fizetésért dolgoznak.

Nézem a statisztikát... sokkal több ügyvéd adja vissza a praxisát, mint amennyi elkezdi. A diploma és a pénzkeresés nincs arányban egymással. Ez tény. Sajnos. Ha ezzel támogathatjuk jogász társainkat akkor én is arra szavazok, hogy a végrehajtók rendelkezzenek jogi diplomával.

Juhász Ágnes # 2014.11.06. 17:06

Arról nem is beszélve, hogy mindenki panaszkodik, hogy nincs elég munkahely a jogászoknak.

Vagy csökkenteni kell a számukat vagy unkahelyeket kell teremteni, mert ez így nem jó.

Tanulsz öt évig mint a güzü vizsgázol folyamatosan. Hiába vagy szorgalmas nem lesz állásod. Egy álláshirdetésre 100-an pályáznak annyi munkanélküli jogász van.

dr.badenberger # 2014.11.06. 17:01

Próbáljuk meg.Annyi elégedetlen ember van ebben az országban...

Miért ne lehetne valami változást eszközölni? Lehet, hogy pusztán a végzettség megkötése jelentős változásokat eredményezne. Ja és ne legyen érettségizett műkörmösből végrehajtó.

dr. Parádi Roland # 2014.11.06. 16:59

Bárkivel beszéltem legyen az jogász vagy nem jogász kivétel nélkül mindenki támogatja ezeket a javaslatokat.

Én nem vagyok végrehajtó, de nagyon örülnék ha a végrehajtók jogászok lennének.Köszönöm ennyi.

Marcsika 87 # 2014.10.28. 18:28

Az olyanok miatt mint te Rosta Roland. Olvasd vissza miket és milyen stílusban írtál. Hasonlítsd össze azzal ami mások írtak. Talán képes vagy rá.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.28. 14:59

:D

gerbera317 # 2014.10.28. 14:36

Na, akkor én - ahogy megígértem - tipliztem innen.

A jövőben reméljük kevesebb ilyen végrehajtó fog dolgozni.

Megjegyzem, az előttem szóló szösszenete is híven tükrözi az itt felszólalóknak azt a hiedelmét, hogy a végrehajtók jelenleg azért hajtanak be, mert nem doktorok, de majd ha doktorok lesznek, akkor nem fognak behajtani, és akkor lesz az adósokra jó világ. Na, akkor csá, legyetek boldogak ezzel a tévhittel...

Marcsika 87 # 2014.10.28. 12:25

"Ha az adósok méltóztatnak önként megfizetni a tartozásukat, akkor lesz jobb a helyzet."

Gratulálok gerbera és Rosta Rolandka. Ha nem tudnátok rengetegen kerülnek olyan helyzetbe hogy saját hibájukon kívül képtelenek megfizetni adósságaikat. Bizonyára ti ezt nem értitek. A jövőben reméljük kevesebb ilyen végrehajtó fog dolgozni.Egyetértek veletek azzal hogy ezt a topicot ne látogassátok. Csináljatok magatoknak saját forumot.

Üdv: egy becsületes adós

gerbera317 # 2014.10.28. 07:30

Hurrá, Rosta Rolandot sikerült végre innen kigolyózni. :-)))) Még egy hozzászólás, és engemet is. :-Đ

gerbera317 # 2014.10.27. 16:52

Hát ez kjó. Azt mondják az okosok (akik egyébként nem tudnak visszaolvasni), legyen minden végrehajtó dr. Én azt mondom, hogy az lesz, hamarabb, mint gondolnátok. Erre azt kérdezi már a második okos is, hogy akkor szerintem mitől lesz jobb a helyzet?
Hát nem veszitek észre, hogy már a kérdésetek is eleve értelmezhetetlen? Vagy mi?

De megmondom én, hogy mitől lesz jobb a helyzet: Ha az adósok méltóztatnak önként megfizetni a tartozásukat, akkor lesz jobb a helyzet. De nem fogják, márpedig amíg nem teszik, addig bizony szükség lesz végrehajtóra, tökmindegy, hogy dr. vagy nem dr. (de egyébként dr. lesz), és akkor is ugyanúgy sírni fog mindenki, de valaki mindenképpen, mert a végrehajtás vagy az adósnak nem sérelmes, vagy a végrehajtást kérő nem elégedett vele.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.27. 16:42

Kezdjük ott, hogy mi a baj a helyzettel? Mi az a fene nagy probléma, ami miatt sürgősen és feltétlenül átfogó szervezeti változtatások kellenek?

Simon.simon # 2014.10.27. 16:24

De tényleg... istnenem nézd el nekünk azt hogy a végrehajtóinknak alapos jogi képzést akarunk adni. Ja... hogy a meglévő végrehajtók húsipari szakmunkások? Autónepperek? Ohh bocsánat.

Hajrá Patyi Gergely!

Juhász Ágnes # 2014.10.27. 16:16

Az a szerencsénk, vannak olyan emberek mint Patyi Gergely. Halisten gerberakbol es Rosta Rolandokbol kevesebb jut. A többség igenis támogatja a módosításokat. De az is igaz amit lent írtak... ha ez a javaslat nem jó, akkor az okos és művelt gerbera és Rosta úr lenne hajlandó leírni, hogy miben kellene változtatni? Mitől lesz jobb a helyzet? Várjuk az építő kritikát.

Maris Laszló # 2014.10.27. 16:09

Az a lenyeg kedves rosta roland hogy te okos es tapasztalt ember vagy. Sokat hozzatettel a temahoz koszonjuk. Remeljuk hogy neked nincs jogi vegzettseged.

ius latratus # 2014.10.27. 15:42

Már a topic neve is nevetséges. Nem csap szét, ahhoz tökösebb képviselők kellenének. Itt páran már ismerik az álláspontomat a dologról. Az ügyvédi kamarától a végrehajtói kb. mint Makó Jeruzsálemtől. Ott is két osztag harcol most a budapesti (vagy országos? -javítsatok ki) pozícióért, a végrehajtóknál is a sajtón keresztül üzenget a két klub egymásnak. Csak hát a végrehajtókra rászállt a szélsőjobbnak nevezett csürhe, s ezek érdekeit is kielégítendő kell valamit letenni az asztalra a lassan egyre nagyobb fejetlenséggel is megküzdeni kénytelen kormánynak.
Patyi Gergő ehhez még gyerek...
Az ügyvédekkel, mint példaképekkel vigyáznék, hiszen dolgoznak a mai napig olyan ügyvédek, akik csak azért ügyvédek, mert a rendszerváltás (ha-ha-ha) idején egy jogszabály-módosítás lehetővé tette egyeseknek, hogy ügyvédi talárt ölthessenek.
Mindegy, fejétől bűzlik a halacska, de hát tetszettek volna forradalmat csinálni...

Off

Ha máshogy nem, hát majd most megtanuljuk, hogy mi a káosz, hála az ügyvivő uraságnak, s mindjárt lesz itt fontosabb dolog is, mint hogy ki kerüljön be a vágyott szakmába.

On

gerbera317 # 2014.10.27. 15:08

@Takatsdr

Ja, hogy szerinted én még nem láttam testközelből végrehajtót meg végrehajtást, meg azt a bizonyos maffiát? Hehehe. Kénytelen vagyok személyeskedni: A hozzászólásodból ítélve te még valóban nem láttál végrehajtást közelről, és a meglévő ismereteidet is városi legendákra alapozod. Ha tényleg ismernéd a végrehajtás jogszabályi hátterét, tudhatnád, hogy nincs lehetőség maffiázásra. Ajánlott irodalom: Vht. és társai. Lelőhelye pl. itt:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?… (a társakat majd máskor)

@Sallay Viktor

egyik szavaddal ütöd a másikat.

Például?

Takatsdr # 2014.10.27. 14:01

Na ja... az ügyvédeknek már jelöltködésük alatt is rendelkezniük kell jogi végzettséggel. A végrehajtóknál elég ha megvan a 8 általános. Aztán majdcsak megszerzik a szükséges végzettséget....

Tényleg beszéljünk már konkrétumokról... nem kell ez a "van jó végrehajtó és van rossz jogász" duma. Az ilyen elméleti kukacoskodások miatt nem haladunk. Radikális változás legyen. Szigorúbb szabályozás! Jogi végzettség! Minőségi változás! Hozzáértés! Le a maffiával. Sajnálom, hogy gerberának még nem volt élménye "maffia végrehajtással", de bizonyára az itt hozzászólók tévednek, sőt több száz magyar téved és csak gerberának van igaza. Remélem egyszer gerbera is áldozata lesz annak amiről beszélünk. Aztán megérti.

Sallay Viktor # 2014.10.27. 13:56

"végrehajtónak is meglesz a szükséges végzettsége"

Rendben van gerbera317, akkor konstatálom, hogy támogatod a javaslatot. A végrehajtók számára is előnyös ha elvégeznek egy jogi egyetemet az új generációnak pedig feltehetően ez már nem lesz probléma mivel már jelöltként is rendelkezniük kell jogi végzettséggel és ez így helyes hasonlóan az ügyvédjelöltekhez.

De bizonyára van kézzelfogható megoldási javaslatod gerbera317, hagyjuk most a felesleges lételméleti kérdések boncolgatását. Miben képzeled el a változást? Eddig még semmit sem írtál le, egyik szavaddal ütöd a másikat.

gerbera317 # 2014.10.27. 13:46

Nem értem mi a bajotok ezzel.

Csak az, hogy nincs gyakorlatuk. Azt előbb meg kell szerezni, előbb jelöltként, majd helyettesként. De mire ezzel meglesznek, addigra a jelenlegi végrehajtónak is meglesz a szükséges végzettsége. Ezt tényleg ennyire nehéz végiggondolni?