Elittárs - behajtócég


ikri # 2016.08.27. 15:10
Bár nem értem, hogy a magyar blogokon, fórumokon miért hemzsegnek folyton az okoskodó, másokat fikázgató trollok (remélem magadra vetted), de azért legyen...
  • Írj nekem egy szimpla szöveges emailt, máris "megszereztem" az aktuálisan használt email címedet és (attól függően, hogy miként,milyen felületről üzentél nekem) az IP címedet is, szóval mennyi pénzt követelhetek most tőled ?
"Vagy nem!!! mert MAC-hez kötik pl. és amíg a MAC azonos... (ez azért állítólagos infósként illene tudni)"
  • otthoni ISP szolgáltatásról van szó, őszintén meglepődnék, ha statikus címet kapna. (te amúgy bunkózás nélkül soha nem szoktál megnyilvánulni... ?)
"Nemcsak a banki felületen át, vazze! infoskám. (kártyáról: szám+név+lejárat+kód) Szóval, mitől lenne biztosan bűncselekmény?!"
  • Ezt már (sok más egyéb módszerrel együtt) scamnek nevezik és igen, ha megtévesztéssel jutsz banki vagy bankkártya adatokhoz, az bűncselekmény.

"Bank kártya adatot simán bekérhet az oldalon!
Ha az ügyfél megadja >> az ő baja."

  • Te ezt most tényleg komolyan gondoltad ?? Ezek szerint a világ összes scammere talpig becsületes vállalkozó...

Na én itt be is fejezem azt hiszem, több karakter leütést már nem szánok egy mocskos szájú internet prolira.

ikri # 2016.08.27. 09:11

szia!

Nem vagyok jogi szakértő, de az általad vázolt követelés finoman szólva is ingatag lábakon áll. (semmiképpen se ismerd el, még szóban sem!) Hálózati biztonsággal (is) foglalkozó informatikus vagyok, ebből az aspektusból lenne néhány idevágó megjegyzésem:
  • Tárolták az IP címed? Milyen IP címed ?? A szolgáltatódnak van egy IP tartománya, amit szét oszt az előfizetői között. Ha kihúzod a routered a kontektorból és visszakapcsolod, máris megváltozott... Súlyosabb bűnesetek esetén a rendőrségnek kiadhatják ugyan,hogy az adott pillanatban egy konkrét IP melyik előfizetőhöz tartozott, de ha jól tudom, még ez is bírósági engedélyhez kötött. Arról nem is beszélve,mi történik, ha az otthoni internetes kapcsolata helyett, egy nyilvános netkávézóból regisztrál fel valaki (ami netes társkeresés esetén igencsak reális szcenárió...) , akkor kikérik a térfigyelő kamerák felvételeit is ? Tényleg ne hülyéskedjünk már!
  • Az "ügyfeleik" bankkártya adatait természetesen nem kaphatják meg (SSL eljárással titkosított információ) , ha mégis hozzájutottak valahogy, az már önmagában igen súlyos bűncselekmény lenne!
  • E-mail cím: regisztrálok a nevedben egy email címet valamelyik ingyenes email szolgáltatónál... most már fizeted helyettem a gyerektartást... ? ;)

Szóval ez egy blöff, vagy más szóval pszichológiai nyomás gyakorlás, minden kézzelfogható szerződés nélkül... kb annyit is ér, mint az ezzel próbálkozó oldal maga.

Pisti80 # 2014.12.02. 20:28

Valaki hozzáértő esetleg?

Pisti80 # 2014.12.01. 21:16

Sziasztok,

Egy sokakat érintő problémát szeretnék felvetni ezen a forumon.

Következő történt: tegnap megkeresett a credit express, e-mailben. Kérték, minél hamarabb vegyem fel velük a kapcsolatot, ennek érdekében adjam meg telefonszámomat. A behajtócégnek semmilyen más információja nincs rólam, egyedül az e-mail cim (illetve az IP cim, és egy lejárt bankkártya száma, amit az elittárs regisztrációjánál használtam).

Az elittársat nem tudom, mennyire kell bemutatni. Egy olyan cégről van szó, amely arra szakosodott, hogy az ügyfél figyelmét megkerülve, időszakosan megújuló "szolgáltatásért" cserébe (legyen az havi, negyedéves vagy éves) megpróbálja megterhelni az ügyfél bankkártyáját az esedékes összeggel. Lemondani csak nagyon nehezen lehet a szolgáltatást - az internet tele van erről szóló panaszokkal, igy erről most nem irnék többet.

Szóval én is áldozattá váltam, előfizettem fél évre. Fél év után korlátozták a profilomat (ez teljesen rendben van), majd utána megpróbálták megterhelni a kártyámat a következő fél éves dijjal, sikertelenül. Azóta kapom az elektronikus leveleket, hogy rendezzem "tartozásomat", majd átadták a pár ezer forintos tételt a követelés-kezelő cégnek.

Nektek mi a véleményetek? Behajtó cég mennyire kompetens egy e-mail cim (illetve a fent emlitett IP cim, bankkártyaszám) birtokában? Szerződést nem irtam alá - egyedül az e-mail cimmemel regisztráltam a társkereső oldalra - ha ez jelent valamit.

Válaszotokat előre is köszönöm,

Pisti