végrehajtás felfüggesztése


gerbera317 # 2020.07.08. 10:23

Mi köze ennek a felfüggesztéshez?

Isti80 # 2020.07.08. 08:40

Üdvözlöm Önöket.
Segítséget,tanácsot szeretnék kérni.
Jelenleg a fizetésem 50%-a tiltva van,mivel egyszerre több végrehajtás van folyamatban ellenem.Nemsokára megszűnik a munkahelyem,s egy elég jelentős összeget fogok kapni végkielégítés,illetve egyéb címen.Ebből is csak 50%-ot fognak tiltani,vagy a mindenkori öregségi nyugdíj(28.500 ft)ötszöröse(142.500)feletti részt teljes egészében elviszik?
Másik kérdés:Ha papíron elválunk a feleségemmel,s ott a válóperen azt határozzuk meg,hogy a fizetésem kétszer 20 %-át gyerektartásra szeretném utaltatni a feleségem számlájára,akkor ilyen esetben a végrehajtó csak a maradék 10 %-ot tilthatja le,vagy a fennmaradó 60% 50%-át?

gerbera317 # 2020.07.06. 21:44

A 8:30 az a felfüggesztés időpontja, vagy pedig akkor szerzett tudomást a végrehajtó a felfüggesztésről? Ezt jogodban áll megtudni.

Összetörtálmok # 2020.07.06. 18:02

Tisztelt Segítők!
Már teljesen el vagyok keseredve, árverésen megnyertünk egy ingatlant, jött értesítő 8.14 perckor, majd egy levél a vh-tól, hogy 8.30 perckor az járásbíróság végzéssel az árverést felfüggesztette.Ott áll egy számunkra jelentős előleg, de csak annyit írt a vh, hogy a per évekig elhúzódhat, a jegyzőkönyvet is csak akkor lehet aláírni, tehát nem érzem biztosítva a befizetett pénzem és lassan abban is kételkedem, hogy valaha mienk lehet az a lakás. A kérdéseimre a válasza pedig annyi, hogy nem áll módjában információt adni. Ez jogos így????

gerbera317 # 2017.01.31. 20:54

a felfüggesztés miatt kilakoltatni sem tudja a végrehajtó

Kérdezz rá a végrehajtónál, akár iratbetekintéssel is, hogy a bíróság teljes körben függesztette-e fel a végrehajtást, vagy csak az árverési vételár felosztásának vonatkozásában! Ugyanis a vh-kérő nem az árverést támadta meg, mitöbb, az árverés már jogerős. A kifogása csak az árverési vételár felosztására vonatkozik, nem rólad vagy az ingatlanról szól, az kizárólag a végrehajtó és a vételár jogosultjai közötti elszámolási vita, és annak elbírálása nem lehet akadálya az egyéb eljárási cselekményeknek, így pl. az ingatlan átadásának. Ha teljes körű a felfüggesztés, fellebbezd meg a fenti indoklással! Ha viszont nem teljes körű, a végrehajtó köteles az ingatlan átadását - a moratórium lejártával - elvégezni.

hatkata # 2017.01.31. 13:46

elnézést kérek, ami a vonal alatt van az KUKA.
köszönettel: HK


Árverési vev? vagyok. ADós végrehajtói kifogást terjesztett el? a Bíróságnál a felosztási tervvel kapcsolatban. /nem értett egyet a banki kölcsö

hatkata # 2017.01.31. 13:37

Segítséget kérek! Árverési vevő vagyok, tulajdonjogom bejegyzésre került az ingatlanra. Végrehajtást kérő végrehajtói kifogással élt a felosztási terv ellen. Végrehajtó tájékoztatása szerint a végrehajtás megszüntetését is kérte. /amit nem értek, hiszen ez egy bank, akinek az adós tartozik!/ Bíróság a végrehajtást felfüggesztette. /döntés még nincs a kifogásról/ Adós kiköltözési halasztási kérelmét a Bíróság elutasította, ennek ellenére esze ágága sincs kiköltözni, és a felfüggesztés miatt kilakoltatni sem tudja a végrehajtó.
A felosztási terv 2016.10.10-én készült.

Az ingatlant szándékomban áll értékesíteni ha valami csoda folytán a birtokbaadás is megtörténik. A bíróság döntése milyen hatással lehet a megtörtént eladásra? Milyen döntés/ek/ lehetségesek a vh-i kifogás kapcsán ebben az esetben??? köszönettel: HK


Árverési vev? vagyok. ADós végrehajtói kifogást terjesztett el? a Bíróságnál a felosztási tervvel kapcsolatban. /nem értett egyet a banki kölcsö

gerbera317 # 2017.01.17. 19:30

Kuka.

Mágnes2009 # 2016.12.07. 10:15

Tisztelt nálam sokkal többet tudó Úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy egy bizonyos végrehajtás felfüggesztése mit jelent a gyakorlatban ? Több végrehajtás is van a férjem ellen, de mivel lefoglalható vagyontárgy, ingatlan nincs a birtokában, sőt a munkahelyei is igen gyakran változnak, - ennek okát nem részletezem, mert önhibáján kivűl történik -, ezért ezzel a kikötéssel már a második végrehajtás felfüggesztését kapta meg.
Kérdés:

a felfüggesztési idő beleszámit-e az elévülési időbe ? Mivel számunkra beazonosíthatatlan a követelés, ezért nem tudom megmondani, hogy az eredeti követelés lejárt-e már, magyarul eltelt az öt év, vagy valóban élő még a tartozás.......részünkről? Magyarul a felfüggesztés visszavonása után újra indul-e az öt év /2014.márc.15-i törvény szerint -/.

És még egy kérdés, hogy ha egy bankszhámlát nem használ már 8 éve, de megszüntetni nem tudta, mert folyószámlahitel tartozás volt rajta, ugyanakkor az elmúlt években ezt a tartozást eladták egy követeléskezelőnek, de a bankszámlát a bank nem szüntette meg. Ilyenkor mi lehet a járható út ? Mert hogy a végrehajtó erre a számlára is rátett egy tartozást, de mivel már senm kártya nem tartozik hozzá, sem egy forint számlavezetési dijat nem fizetett már vagy 5 éve, ha nem több, akkor mi lehet a járható út ?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.