végrehajtás felfüggesztés utáni megszüntetése


gerbera317 # 2017.01.27. 07:27

Na, így már kerekebb.
A legelső fizetési meghagyás alapján elrendelt végrehajtási eljárást felfüggesztették, azonban a kézbesítési vélelem megdöntését és a jogerősítő záradék törlését követően a végrehajtási lapot elfelejtették visszavonni (vagy a végrehajtó nem tud róla). Ha valóban ez történt, akkor fel kéne szólalnod, persze nem itt, hanem az elrendelő bíróságnál.

VicKing73 # 2017.01.26. 17:15

Ami releváns:
A nekem szóló fizetési meghagyást a hivatalos iratok kézbesítésére vonatkozó szabályok megsértésével kézbesítették, ezt én megtámadtam, elbírálásig a végrehajtást felfüggesztették majd nyertem.
2012. szeptemberben jogerőssé vált végzés rendelkező részében a bíróság megállapította, hogy a fizetési meghagyásnak a részemre történt kézbesítéséhez fűződő jogkövetkezmények hatálytalanok, a bíróság a fizetési meghagyás jogerőre emelkedését és végrehajthatóvá válását megállapító végzését saját hatáskörben eljárva hatályon kívül helyezte és elrendelte a fizetési meghagyás részemre ismételt kézbesítését.
Ez megtörtént, ellentmondtam, perré alakult majd megszűnt.

Most kaptam egy új végzést, miszerint a végrehajtó kérte a felfüggesztés megszüntetését, amit a bíróság elfogadott.

gerbera317 # 2017.01.26. 07:46

ahogyan én a nevemet soha nem használtam
Az csak egy dolog, hogy te a nevedet hogyan használod (hogyan mutatkozol be), és más dolog, hogy mi áll a személyi igazolványodban. Tudd meg, a neved az, ami az igazolványodban fel van tüntetve: ha Bórembukk Hugó Lajosné, akkor az, hiába úgy ismer mindenki, hogy Monori Gizi (a nevek csak példák).

Ez így nem kerek. Ha ténylegesen átvették a levelet, ahogy facsiga is írja, nem fogadták volna be az ellentmondásodat. Ha viszont befogadták az ellentmondásodat, akkor a jogerősítést törölték az fmh-ról, tehát nincs jogerős határozat. Ebben az esetben a törvény megsértésével állították ki a vh-lapot, tehát azt vissza kell vonni.

Amíg ilyen nyögvenyelősen csepegteted az információt az előzményről, nem fogsz érdemi választ kapni. Fordulj inkább ügyvédhez, akit nem érdekel az előadásod, hanem belelapoz az irataidba, és máris látni fogja, mi a teendő.

facsiga77 # 2017.01.25. 22:11

Ki vette át a levelet?
Mit csinált a leveleddel miután átvette?

Ha átvették a levelet akkor nincs kézbesítési vélelem, hanem kézbesítés van.

Ha ellentmondtál és megszűnt a per akkor nincs jogerős végrehajtható okirat.
Teljesen alaptalan a végrehajtás, mert az újbóli kézbesítéssel a 2008-as fmh jogerősítése megszűnt/meg kellett hogy szüntesse a jogerejét a bíróság.

VicKing73 # 2017.01.25. 15:44

Kedves Gerbera!
A fizetési meghagyást az évekkel azelőtti volt férjem címére küldték ki, ahol én sosem laktam, a címzettként pedig a volt férjem neve mögé egy "né" képzővel írt nevet, ahogyan én a nevemet soha nem használtam. Ott vette át valaki. Viszont az összes többi adat alapján a kötelezett én voltam (anyja neve, születési idő, hely). Így a kézbesítési vélelem alapján állították ki a végrehajtási lapot ellenem. Ez így szerintük nem volt törvénytelen.

gerbera317 # 2017.01.24. 15:56

a bíróság annak idején egy más névre, más címre küldte el a fizetési meghagyást

A végrehajtás az ellen rendelhető el, akire nézve végrehajtandó határozat marasztalást tartalmaz. Ha nem ez történik, akkor a végrehajtási lapot a törvény megsértésével állították ki, ezért azt a 211. § szerint vissza kell vonni.
Ezt már 2012-ben is megkérdezhetted volna.

VicKing73 # 2017.01.24. 13:55

Tisztelt Fórumtársak!

A bíróság fizetési meghagyást bocsátott ki velem szemben, ami kézbesítési vélelem alapján 2008 júliusban jogerőre emelkedett és végrehajthatóvá vált.
A bíróság végrehajtási lapot állított ki, és a végrehajtó 2012 március elején jelezte a munkáltatómnak, hogy a következő fizetésemből vonjanak le. Én innen értesültem az egész ügyről.
Azonnal beadtam egy kézbesítési vélelem megdöntésére irányuló kérelmet, mert mint kiderült, a bíróság annak idején egy más névre, más címre küldte el a fizetési meghagyást, amit az ott lakó idegen át is vett.
A bíróság 2012 áprilisban a végrehajtást a jogerős elbírálásig felfüggesztette. 2012 szeptemberben jogerőre emelkedett, hogy hogy a kézbesítési vélelemhez fűződő jogkövetkezmények hatálytalanok, és újbóli kézbesítést rendelt el, mivel azonban addigra a tartozásom rendezését már megkezdtem így ellentmondtam a fizetési meghagyásnak, perré alakult, ahol is közös megegyezéssel a hitelezővel együtt nem jelentünk meg, majd fél év múlva szünetelés folytán megszűnt.
Én arra gondoltam, hogy mivel 2012 szeptemberben jogerőre emelkedett végzésben a kézbesítéshez fűződő jogkövetkezmények hatálytalansága, így a bíróság a felfüggesztett végrehajtást megszünteti/semmissé teszi.
Nem így történt. A végrehajtó iroda 2016 októberben kérte a végrehajtási eljárás felfüggesztésének megszüntetését, amiről most kaptam egy végzést, miszerint a bíróság a a végrehajtási eljárás felfüggesztését megszünteti, de ebből nem derül ki, mi lesz a további sorsa az eljárásnak. Most a végrehajtó onnan folytatja ahol abbahagyta? Vagy kérnem kell külön a megszüntetést?
Köszönöm, amennyiben segíteni tudnak a válaszukkal!
Üdvözlettel, V