vh. felfüggesztés ellenére vonnak


szerénke01 # 2017.02.08. 21:24

gerbera317

A bíróság végzésének indoklásában leírta, hogy a felfüggesztés iránti kérelem alapos, az előadott és igazolt körülmények szociális krízishelyzetet idéztek elő, ami megalapozza a vh. eljárás határozott időre történő felfüggesztését 2017. május 30-ig. A végzést még annak meghozatala napján elfaxolta a végrehajtónak. Nem tudom, hogy a végrehajtónak ez esetben milyen intézkedési kötelezettsége van, mennyi időn belül és milyen módon kell a bírósági határozatot továbbítani a NYUFIG-nak. Feltételezem, hogy amennyiben a NYUFIG azt megkapta volna, akkor neki ugyanúgy időben intézkednie kellett volna, hogy a februári nyugdíjamból ne vonjanak.

A NYUFIG közvetlenül a vh. kérő számlájára utalja az összeget, a végrehajtónak járót pedig az ő számlájkra. Ezek után az a kérdésem, hogy hogyan kapom vissza a nyugdíjamból már levont összegeket?

A végrehajtó pedig napok óta elérhetetlen... sajnos.

Grave7 # 2017.02.08. 20:34

@szerénke01: Miből gondolod, hogy a végrehajtó nem intézkedett? Voltál a végrehajtó irodájában félfogadási időben, ahol kérdésedre írásban nyilatkozta, hogy nem küldött levelet a NYUFIGnak a felfüggesztésről?
Gyakorlati tapasztalat, hogy a NYUFIG 1-másfél hónap alatt tudja csak feldolgozni a bejövő leveleit.

Egyébként lásd amit gerbera317 írt.

gerbera317 # 2017.02.08. 20:03

A te előadásod alapján nem lehet válaszolni. Többet kéne tudni arról a felfüggesztésről.

szerénke01 # 2017.02.08. 17:32

Tisztelt Szakértők!

Szeretném megkérdezni, mit lehet tenni akkor, ha a bíróság 4 hónapra felfüggesztette a végrehajtást, a határozatot jnuár 8-án elfaxolta a végrehajtónak, de az nem intézkedett a NYUFIG-nál, így februárban tovább vonnak a nyugdíjamból. Februártól május 30-ig szól a felfüggesztés. Akkor most mi van??? Mit tudok tenni. Nem véletlenül kértem a felfüggesztést, nyomós oka volt. Ez most tényleg így van, hogy a v.hajtó nem köteles intézkedni a szüneteltetésről?

Válaszukat köszönöm.