Végrehajtónak van intézkedési ideje?


gerbera317 # 2017.03.29. 08:07

Abból, hogy az utolsó részlet pontos összegét csak másnapi visszahíváskor tudták közölni, nem pedig azonnal, arra enged követekztetni, hogy a végrehajtó súlyos erőforrás-hiánnyal küzd (értsd: nincs elegendő, és megfelelően képzett munkatársa). Így már az is érthető, hogy a befejezés megállapítása is komoly késlekedéssel jár.

OFF Ide vezet, amikor politikusok megnyirbálják egy ágazat bevételeit, ellehetetlenítve ezzel a normális működést. Most kezd a fagyi visszanyalni. ON

napfenyteto # 2017.03.28. 14:33

A végrehajtónak fizettem és valóban mindent megfizettem. Az utolsó részlet előtt telefonáltam, hogy mennyi lesz akkor az utolsó részlet, mire azt mondták, hogy megnézik és másnap visszahívnak. Vissza is hívtak az összeggel, melyet én is átszámoltam és tényleg annyi volt. Szóval pontosítottunk és kértem, hogy küldjék meg részemre, hogy megfizettem a tartozást. Akkor nyugodnék meg ha megkapnám.
Ezért érdekelt, hogy rá vonatakozik-e bármilyen határidő.

gerbera317 # 2017.03.28. 11:14

LOL, a részletfizetést és a szünetelést akkor is a végrehajtó állapítja meg, ha az adós nem a végrehajtónak fizeti a részleteket.

Tehát a végrehajtónak fizettél? És valóban megfizettél mindent? Ugyanis, az csak egy dolog, hogy a végrehajtó úgy állapítja meg a részletfizetést, hogy részletösszeg x hónapok_száma. Mert a részletfizetési jegyzőkönyvben az is benne van, hogy "előre láthatólag", meg hogy a részletfizetési időszak végén pontosításnak van helye.
Hogy mi tart olyan sokáig a végrehajtónál, azt nem tudom, de a végrehajtás csak akkor fog befejeződni, ha azt a végrehajtó megállapította.

napfenyteto # 2017.03.28. 08:48

Úgy írtam, hogy részletfizetést kaptam a végrehajtótól. Neki fizettem a részleteket.

gerbera317 # 2017.03.28. 08:24

Egy lényeges körülményt nem közölsz, csak csapkodsz magad körül. Ez a körülmény pedig a következő:
Kinek fizetted a részleteket? A végrehajtónak, vagy a végrehajtást kérőnek?

napfenyteto # 2017.03.28. 06:27

Jó napot!

Arról szeretnék érdeklődni, hogy volt egy tartozásom melyre részletfizetést kaptam a végrehajtótól. Már kb 2 hónapja, hogy befizettem az utolsó részletet és a végrehajtó nem küld semmit a tartozás megfizetéséről. Jól gondolom, hogy kellene készítenie egy jegyzőkönyvet, hogy megfizettem a tartozást? Kértem már telefonon is, hogy küldjön. Illetve emailben is többször. Több, mint 2 hete reagált egy emailemre, hogy az elszámolásom folyamatban van.

Nincs erre vonatkozó jogszabály vagy bármi, hogy ezt mennyi időn belül kell megtennie?