Nyugdíj incasso


gerbera317 # 2017.05.24. 11:12

Zagyvaságokat írsz.
Tehát az adós nyugdíját a végrehajtó letiltotta. Annak kellene utánajárni, hogy miért nem szünetel a végrehajtás letiltással. Mert ha szünetelne, akkor nem lenne inkasszó.

Solyom92 # 2017.05.24. 10:33

Üdv!
Az lenne a problémám/kérdésem, hogy:
Édesanyám régebben felvett egy kölcsönt ami aztán végrehajtóhoz került. A végrehajtó minden hónapban vonja a tartozását édesanyám nyugdíjából amit édesanyám Bankszámlájára kap meg és onnan minden hónapban le is vonja amit kell. A számlájára csak és kizárólag a nyugdíja érkezik semmi más ezen kívül semmilyen más bevétele nincs neki. Múlt hónapban vette észre hogy amikor fel akarta venni a nyugdíjából fentmaradó részt ami havi olyan 60 ezer forint körül szokott lenni nem tudta mert nem volt a számláján semmi, bement a bankjához ahol végül kifizették neki majd ebben a hónapban ez megismétlődött de viszont most nem kapott pénzt a banktól mondván hogy az incasso-t 35 napra teszik rá a számlájára és ez idő alatt 1X vehet fel egy bizonyos százalékot a nyugdíjából és mivel ezt a múlthónapban megtette ezért a teljes összeget a végrehajtó kapta.
kérdem én. Ez így teljesen jogos és törvény szerű? Tehát ha van egy idős valaki akinek a nyugdíja például 100 000 Ft és az minden hónapban elsején kapja meg és pont akkor teszik rá az incassot akkor a nyugdíjából pl január elsején felverhet x összeget és a következő hónapban meg oldja meg mert levonják az öszeset mert a 35 nap alá esik éppen? vagy hogy van ez?