Kezesség alapján végrehajtás


gerbera317 # 2017.06.21. 05:55

Elképesztő, mennyi felesleges dolgot hordasz itt össze, míg a lényeg (hogy te is felelsz a tartozásért) csak véletlenül derül ki.
Ha a követelés alaptalan, vagy már teljesítették, vagy egyébként megszűnt, kérni lehet a végrehajtás megszüntetését. Persze, az nem hátrány, ha a kérelmedet bizonyítékkal is alá tudod támasztani.
Könnyen meglehet, hogy tévedsz, és a követelés részben még mindig fennáll. Ahogy el tudsz veszni a lényegtelen részletekben, úgy lényeges dolgokban is nagyokat tévedhetsz. Szerintem fogadj ügyvédet. És hidd el, nem az számít, hányszor cserélt (szerinted) gazdát a követelés.

Kralj # 2017.06.20. 20:58

Tisztelt Jogi Fórum!
Az általam vezetett cég 2009 novemberében felvett egy takaréktól egy hitelt 80 millió forint összegben, majd 2012-ben a hitel futamideje lejárt, és a cég nem fizette azt vissza. (Én 2011-től GYES-re mentem a cégből, és nem vettem részt a cég munkájában egészen a 2016-os felmondásomig, és ezen kívül 2010-től állandó lakcímmel kivándoroltam Magyarországról, jelenleg is Amerikában élek 3 kiskorú gyermekemmel.) A hitel mögött volt két darab ingatlan fedezet is, melyből az egyiket egy külső cég nyújtotta zálog kötelezettként. Időközben egyszer már a takarék értékesítette a követelését egy engedményezés keretében egy Kft.-nek, aki mint kezeshez fordult egyből a követelése megtérítéséért, és én ennek a cégnek ki is fizettem az ekkor már 100millió forintra nőtt tartozást, mivel az elveszíthető vagyonom lényegesen magasabb volt, a követelt összegtől, és pont értékesítettem nagyobb mennyiségű részvényemet, így rendelkeztem is a hozzá szükséges pénzzel. Ez 2014 év végén történt. Az engedményezés, és annak rendezése óta senki nem is keresett 2017 júniusáig, amikor is kaptam egy teljesen más nevű Takszövtől levelet, hogy fizessem ki a kezességem alapján a tartozást, ami időközben 190 millió forint lett. Ezzel a Takszöv. névvel nem találkoztam mind ezidáig, nem értesített senki, hogy bármi gond lenne a korábbi tartozás rendezésem körül, vagy új Takszöv vette át a hitelünket. A régi Takszöv. ahol a hitelt felvettük már bezárt, ezt láttam, mert párszor elmenetem előtte, de erről sem kaptam hivatalosan semmit, időközben az egyik fedezet végrehajtásra került más probléma miatt, és a hitel felvevő ellen végrehajtás, és felszámolás is indult, amikről szintén nem volt tudomásom. Érdeklődnék, hogy követelhet e bármit is ez a Takszöv. a fentiek figyelembe vételével, milyen lépéseket tehet, és én milyen ellenlépéseket tehetek, ha végre akarna hajtatni, vagy bármi más (általam nem ismert lépést tenne) lehetőséghez nyúlna? Milyen lépéseket tehet, vagy kell tennie ellenem? És ha én már rendeztem ezt a korábbi engedményezésük alapján, ami a Takszöv, és a Kft. között jött létre, akkor én mit tehetek ez ügyben, úgy hogy külföldön lakok, és nem áll módomban a gyerekeim miatt Magyarországra utazgatnom?