végrehajtási kérelem megszüntetése


Vadsuhanc # 2017.09.19. 12:28

Ezért volt igaza KBS-nek.

Én a környéken sem találok olyan ügyvédet, aki esetleg úgy vállalná az ügyet, hogy amennyiben nyer, akkor a megmentett összeg 20 százalékát is odaadom. ( 6 számjegy ) természetesen a költségeit fedezem.

Szóval maradjunk annyiban, hogy egy szegény embernek a másodfoknál befellegzett a kötelező ügyvédi képviseletnél meg pláne.....

Füge1 # 2017.09.19. 12:05

De, szerencsés vagy! Mi tegnap elmentünk egy magát szintén hirdető DH-s ügyekkel foglalkozó helyi üv.-hez, de csak az "asszisztenséig" jutottunk el. Nem olyan egyszerű ám! Papírjainkat meg sem nézve, az általunk elmondottakra az asszisztens összességében, első nekifutásra, rögtön fél millát kért és megkérdezte, hogy ennek függvényében kérjük-e az üv. úrral való találkozást óránként 30 e/Ft-ért, de az sem biztos, hogy annyi időbe belefér. Majd adott egy időpontot szerda de. 10 órára. Otthon, este átgondoltuk, átrágtuk magunkat anyagi helyzetünkön és úgy gondoltuk más megoldást kell találnunk. Úgyhogy lemondtuk a találkozót. Egyébként a felvett hitelünket, józan paraszti ésszel, kamattal, kezelési ktg.-el számolva forintban már vissza fizettük, csakhogy a bank ezzel nem elégszik meg.

ius latratus # 2017.09.15. 14:58

annak ügyvédek, nemzetközi jogászok, akik a TV-ben, az interneten, Youtube-on
mondják meg a tutit, azonban sztárgázsiért, vajon miért nem lépnek fel a 3 millió ember érdekében összefogva? Ja, vagy pénz nélkül ezt nem teszik?

Dehogynem. Nekem minden ügyvéd ismerősöm ingyen segít, képzeld!
De ismerek olyan elvetemült, önimádó gazembert, aki, miután saját költségén elvégezte az egyetemet, meg beállt pénzért (tehát: ő fizetett érte) bojtárnak, s a három év letelte után még mindig képzi magát, nos, ez a semmire sem való, piszok szemét tényleg pénzt képes kérni a munkájáért.
Bitóra velük! Minddel!

Vadsuhanc # 2017.09.15. 14:55

Akkor nem értem a kérdésed....

Van egy elrendel végrehajtás ugye? Ott minden le van írva miért követelnek Tőled pénzt. További információk hiányában véleménye nem lehet mondani.

Én nem vagyok ügyvéd, de bőven benne vagyok a végrehajtásokban adósként.

Visszafizetetted a kölcsönt vagy sem ?

Füge1 # 2017.09.15. 14:48

Kedves Vadsuhanc, már ezen is túl vagyunk.

Füge1 # 2017.09.15. 14:46

Vannak ügyvédek, nemzetközi jogászok, akik a TV-ben, az interneten, Youtube-on
mondják meg a tutit, azonban sztárgázsiért, vajon miért nem lépnek fel a 3 millió ember érdekében összefogva? Ja, vagy pénz nélkül ezt nem teszik?

Vadsuhanc # 2017.09.15. 14:39

Kedves Füge1

Közjegyzői okiratra a válaszom:

A Közjegyzői okiratokat nem selejtezik. A közjegyzőtől kérdezd meg melyik Mokk levéltárba küldték el megőrzésre. Onnan mint személyesen mint levélben megkérheted a másolatokat! Elég drága a hivatalos másolat, de több lehetőséged is van.

Ezenkívül olvasatomban elrendelt végrehajtás van az ügyben. Menjetek be a végrehajtó irodába és kérjetek másolatot az ügyiratról. Mindenről. 100 forint per oldal. Nem lap! Oldal. Én a MOKK -os levéltár elé helyezném, de ez a Ti döntésetek.

Onnantól talán többet tudtok, így amit leírtál én személy szerint nem tudok többet segíteni az ügy pontos ismerete nélkül.

Füge1 # 2017.09.15. 14:31

És, valóban nem értek a joghoz, azonban beadványomban a Bank felé hivatkoztam a C-42/15. EU-s jogerős döntésre/73.pontjára, valamint arra, hogy 2013-ban a bankok a hitelekre biztosítást kötöttek az AIG Amerikai Biztosítóval, mely szerint a bedőlt adósok után megkapták az összes kártérítést, tehát a banknak nem lehet követelése, mert nincs vesztesége. Magyarországon kötött kölcsönszerződések, ütköznek az EU Fogyasztóvédelmi irányelveivel, úgy a bank csak a tőkét követelheti vissza az adóstól, sem kamat, sem árfolyamkockázat nem jár. Ez az EU Fogyasztóvédelmi álláspontja, melynek megsértése esetén a bank csak a tőkére tarthat igényt. Amennyiben peres eljárásra kerülne sor és a Bíróság nem függeszti fel az ügyemet, ill. nem tartja be az EU-s döntést, kártérítési felelősséggel tartozik az EU-s döntés alapján /ld.Köbler ügy/, valamint az EU Bíróságon lévő C 51/17 sz. döntési pontja alapján a végrehajtást fel kell függeszteni, mivel érvénytelen szerződés alapján, érvénytelenül végrehajtani sem lehet. Tényleg, egy becsületes ügyvédre lenne szükségem.

Füge1 # 2017.09.15. 14:20

Értem, amit írtok és köszönöm szépen. Azonban a kj.irodában szerettük volna kikérni az iratokat és azt mondták, hogy náluk 5 év után már nincs, leselejtezik, ill. elküldik az erre hivatott "könyvtárba", ahol 10 év után ismét leselejtezik, tehát ennek már 11 éve. Vagyis, semmilyen iratot utólagosan nem tudtunk beszerezni. A másik sarkalatos pont pedig az, hogy az Oberon Ltd. segitseg.dhvan@gmail.com internetes hirdetés alatt felfogadtuk dr.zsolcák ottó /szándékosan kisbetű/ ügyvédet, hogy peres eljárásban képviseljen bennünket a Bankkal szemben, mivel nem ismertük el a mérhetetlen követelésüket. Igen. Vártunk. Mindaddig, amíg a vh. első ízben meg nem jelent. Sürgősen kezdtük keresni az üv. urat, nem beszélve arról, hogy menet közben számtalanszor kerestük 2015.év vége óta, ámde sikertelenül. Mindig talált kifogást a személyes találkozóra. A legutóbbi mailes levelében arra hivatkozott, hogy elszámol és átadja az általunk átadott hivatalos papírokat is, valamint megjelölte lehetséges utódjait, akik átveszik tőle ügyünket, akik mereven, levélben, megsértve tiltakoztak ez ellen. Miközben, mi teljesen nyugodtak voltunk, mindaddig, amíg ki nem derült, hogy a pénzünkkel együtt eltűnt a kedves ügyvéd. A hátunk mögött lezajlott egy olyan per, amit természetesen elutasítottak a tartalma sem volt az amire az üv. megbízása szólt. Ezt, onnan tudjuk, hogy a Törvényszéknél lefotóztuk az anyagunkat. Elmentünk a lakására, amit már régen elhagyott, valamint a munkahelyére, ahol már hetek óta nem látták, hogy átvegyük az iratainkat és az elszámolást. Óriási. Elmentünk a Rendőrségre, ahol azt mondták, hogy ez nem bűncselekmény és indítsunk ellene peres eljárást. Vagyis, kérdezem: hány db. pert kellene elindítanunk és mennyiért? Vajon melyik üv. az amelyik az érdekemben a pénzemért becsületesen eljár? Vagy minden üv.-nek kifizetek netán fél 3-4 e/Ft-ot, aztán meglép? Tudom, könnyű a más f..val a csalánt verni, de most tényleg nem tudjuk, merre-hogyan tovább, mivel tegnap lefoglalták és elvitték az autónkat.

Grave7 # 2017.09.15. 13:01

@drbjozsef: A végrehajtó részére nem kell semmit igazolnia a végrehajtást kérőnek, mert a közjegyző/bíróság által kiállított végrehajtható okirat alapján jár el a végrehajtó.

.
@Füge1: A végrehajtást megelőzte egy peres/nemperes eljárás, aminek eredményeként született egy jogerős határozat (alapesetben, pl. ítélet, fizetési meghagyás), a végrehajtás azon alapul.
Szerezd be a végrehajtótól a végrehajtási lapot, abból kiderül, hogy milyen határozat előzte meg a végrehajtást, ez után meg a határozatot is be tudod szerezni.
Egyébként javaslom ügyvéd felkeresését, mert láthatóan nem értesz a joghoz és a végrehajtáshoz.

drbjozsef # 2017.09.15. 12:41

Füge,

V-a-l-ó-s-z-í-n-ű-s-í-t-e-n-i-e ???

ha már folyamatban van a végrehajtás, akkor a bank neked (nem feléd) nem köteles semmit igazolni. Neki a végrehajtónak kell igazolnia. Pláne valószínűsítenie.

Vadsuhanc # 2017.09.15. 11:44

Füge1!

Elrendel végrehajtási eljárásról beszélsz ?

Füge1 # 2017.09.15. 11:09

Tisztelt Cím!
Végrehajtás megszüntetése iránti kérelem benyújtása esetén, milyen tényállás alapján, a Vht. mely paragrafusára lehet hivatkozni? Amennyiben a Bank felém nem valószínűsítette okirattal a követelését, hogyan kívánják tőlem, hogy én is okirattal igazoljam, hogy a követelésük alaptalan?
Köszönöm válaszukat.