fizetés letiltás 50% - ig+inkasszó?Lehetséges?


Boni1983 # 2017.11.09. 13:05

Tisztelt Fórumozók!

Már máshol feltettem a kérdést és kaptam is választ, de érdekelne, hogy volt e valaki hasonló helyzetben és ha igen, mi lett az ügy kimenetele.

Több hitel van a nevemen, 1 személyi kölcsön, 1 folyószámla hitel, 1 hitelkártya hitel, 1 diákhitel.
Ezek közül a diákhitel, ami az én "saram", a többit családtagjaimnak vettem fel (egyiket édesanyámnak, másikat páromnak, mind a ketten meghaltak 3 éve-egyik sem volt rendesen fizetve, és számítottam rá, hogy előbb utóbb ez számon lesz rajtam kérve)
Helyzet a következő:
a diákhitel tartozásom miatt a NAV vonja a fizetésem 33%-át, ez tiszta sor, nem is hisztizem miatta.
2 hete értesültem, hogy folyószámla hitelem miatt "XY" végrehajtó inkasszót tett a számlámra. Nos itt már úgy érzem kicsit hibás a dolog, mert a végrehajtó az inkasszó költségeit/ vagy a végrehajtás költségeit levonatta a maradék fizetésemből plusz inkasszózta. Ezt lehet?
Felkerestem az OTP Factoringot és a folyószámlahitelemet valamint a hitelkártya hitelemet megkértem részletre, ez tiszta sor. Emellett a végrehajtóval folyamatosan közöltem a dolgokat, hogy hogy áll az ügyem.
Oké, ezt még lenyeltem, bár én úgy tudom, hogyha már a fizetésem 50%-a tiltva van, akkor nem inkasszálhatja a számlámat. Vagy igeeen????(490.000,- Ft-ra szól az inkasszó). 2 havi részletet kell befizetnem az OTP Factornighoz azért, hogy az inkasszót levegyék a számlámról.
Nos 3 napja a munkáltatóm küldött egy emailt, mely szerint "XY" végrehajtó (ugyanaz a végrehajtó) tiltja a fizetésemet az Intrum megbízásából.
Felkerestem az Intrumot, hogy ugyan milyen tartozásom van feléjük??? Volt, 3 éve levonták a fizetésemből.
A felkeresésem eredménytelennek bizonyult. ígérgetik, hogy a jogi csoporttól felhívnak, azóta sem történt semmi. Annyit tudtam kiszedni belőlük, hogy nincs feléjük tartozásom, ami volt az ki lett egyenlítve. Kértem hogy legalább egy igazolás legyen arról, hogy ez behajtásra került annó, de semmi. viszont az idő telik, bérgazdálkodási osztály a héten bérszámfejt, a következő fizetésem odalesz és miből fizessem a 2 havi részletet, hogy az inkasszó le kerüljön a számlámról?
Tehát az Intrum nem állította le a végrehajtást ellenem? "elfelejtette????????"
Kérdésem a következők:
jogosan jár e el "XY" végrehajtó? Tehát jogosan tiltatta le az inkasszó/vagy végrehajtás díját a fizetésemből és plussssz inkasszálta (alig tudtam felvenni a kártyámról vmit, de ez már lényegtelen)
Valamint, ha az Intrum nem áll velem szóba, és a következő fizetésemből jogtalanul tilt le a végrehajtó (mivel ugye már nincs tartozásom), akkor mi a teendő?
Mind emellett inkasszálhatja e továbbra is a folyószámlámat?
Bocsánat, hogy kicsit kuszára és hosszúra sikeredett a levelem, de egyszerűen nem ad senki semmilyen tájékoztatást!
Előre is köszönöm a segítségetek!