Végrehajtás és részletfizetés egyidőben


gerbera317 # 2018.03.17. 15:53

A leírtak alapján jónak tűnik a végrehajtó álláspontja. Nem kéne erőlködni.

SaireyVMK # 2018.03.17. 07:58

A leírtak szerint elméletileg nem jogos. A két külön kölcsön két külön ügy.
Más kérdés,hogy mivel SIKERES BEHAJTÁS VOLT ,a túlfizetés összege átvihető e egy másik végrehajtásba. Elvileg igen(gondolom én), ha mindkettőnél ugyanaz a jogosult. A kérdés az,hogy a behajtó cégnek eladta, vagy megbízta a behajtással. Ha meg van bízva azzal,hogy hajtsa be a tartozást akkor a végrehajtás jogosultja továbbra is az OTP.

  • HA ELADTA, akkor két külön ügyről és két külön jogosultról beszélünk,tehát a túlfizetett részt vissza kellene utalja(ami azt illeti utána a másik behajtó egyből le is csapna rá).

Persze az is lehet,hogy nem keletkezett túlfizetés,mint ahogy azt ön gondolja, csak a végrehajtás díját hozzáadták a követeléshez(Szóval végrehajtásnál nem az van,hogy csak a tartozást kell visszafizetni. Amint a végrehajtás elkezdődik, tartozás részét képezi a végrehajtással járó összes költség is, amit a végrehajtás összegébe beleszámítanak/hozzáadnak.)

Az,hogy melyik helyzetről van szó, csak a papírok átnyálazása után dőlhet el. Javaslom fogadjon ügyvédet,amennyiben úgy véli,hogy jogos a feltevése.

kpeter88 # 2018.03.15. 11:12

Tisztel Fórum tagok!

OTP tartozásomat az OTP Faktoring megkapta, majd továbbadta az Alpha Financial Servicesnek, akivel részletfizetésben állapodtam meg, immár 16 hónapja fizetem rendszeresen csekken a tartozást, minden probléma nélkül.
Időközben egy másik OTP tartozásom letelt, amit a fizetésemből vontak, Fodor Tamás végrehajtó által. Ebben az ügyben jelentős túlfizetésem keletkezett 104 ezer forint, amit Fodor Tamás szerint azért nem kapok vissza mert az első ügy végrehajtási díjaiba könyvelik el az összeget, ami szerintük 120 ezer forint. Egyetlen kérdésem lenne, ha megállapodtam az Alpha Financiallal (amely megállapodási szerződésében az előzményekben Fodor Tamás egyébként említésre sem kerül, csak az OTP->OTP Faktoring->Alpha Financial folyamat) akkor a végrehajtó jogosan követeli-e tőlem az összeget, ha gyakorlatilag semmit nem tesz, mert nála szüneteltetve van az ügy a részletfizetés miatt. Köszönettel, KPeter