Az Országgyűlés megválasztotta az új Országos Rádió és Televízió Testületet. A médiahatóság elnöke a szervezet eddigi főigazgatója, Kovács György lett, akit a köztársasági elnök és a kormányfő, hosszas egyeztetés után közösen jelölt.

Az 51 esztendős jogász végzettségű Kovács György szinte napra pontosan 5 éve vezeti a médiahatóság hivatali szervét, az Irodát. Főigazgatói posztjáról a hétvégén mondott le, mert az Országgyűlés döntésétől függetlenül úgy határozott, hogy köztisztviselői státusa összeférhetetlen az elnöki poszttal. A kulturális és sajtóbizottság meghallgatásán röviden vázolta elképzeléseit, elsőként a médiatörvényről szólt:

Szükség lehet új jogszabályra, de előkészítésénél meg kell adni a lehetőséget az érintetteknek, a sajtó munkatársainak, hogy tapasztalatukkal segítsék egy új médiatörvény megszületését. A politika a médiával az ORTT-n keresztül találkozik, ezért a médiahatóság feladata a politikai és a szakmai elvárások közt egyensúlyt teremteni.

Az internetes tartalom szabályozásával kapcsolatos álláspontjáról is kérdezték Kovács Györgyöt a sajtóbizottság tagjai.

A szabadságát meg kell tudni őrizni! A szabályozásnak ott a helye, ahol a személyiségi jogok vagy a kiskorúak védelme ezt megkívánja. Ezen túlmenően, ha nem média, nem rádió és televízió, akkor azt gondolom, az ORTT-nek nincs hozzá köze – tette hozzá Kovács György.