A Magyar Jogász Egylet Alapszabályának megfelelően 2004. május 20-22-én (csütörtök, péntek, szombat) Balatonfüreden rendezi a magyar jogásztársadalom országos szakmai fórumát jelentő
Hetedik Magyar Jogászgyűlést.

A magyar jogásztársadalom e kiemelkedően fontos, kétévenkénti szakmai tanácskozásán a jogászi hivatás valamennyi területén működő szakemberek számára lehetőség nyílik arra, hogy a jogi élet időszerű kérdéseinek megvitatásában tevőlegesen részt vegyenek, állásfoglalásaikkal, ajánlásaikkal közvetlen hatást gyakoroljanak a jogalkotás fejlődésére, a joggyakorlat alakítására.

A szakmai programban feltüntetett neves előadók és a felkért korreferensek mellett a résztvevők aktivitására (véleményére, javaslataira) is számítunk a Jogászgyűlés állásfoglalásainak, ajánlásainak kialakításában. A gazdag szakmai program egyben a résztvevők szakmai továbbképzését, szakmai ismereteinek gyarapítását is szolgálja.

A három napos tanácskozás május 20-án (csütörtökön) délelőtt 11 órakor a nyitó plenáris üléssel kezdődik és 22-én (szombaton) délelőtt a záró plenáris üléssel fejeződik be. Csütörtökön délután további plenáris ülésre, pénteken délelőtt és délután párhuzamosan, összesen 9 szekcióülésre kerül sor a mellékelt program szerinti témakörökben.

A résztvevőket Balatonfüreden a Hotel Marina és a Hotel Füred kétágyas szobáiban helyezzük el. Az ellátás – választástól függően – csütörtökön ebéddel kezdődik, és szombaton ebéddel fejeződik be.

Részvételi díj teljes ellátással: 49.600.- Ft + 25 % ÁFA (az igényektől függő további részvételi díjak a Jelentkezési lapon).

A részvételi díj a szállás és teljes ellátás mellett a Jogászgyűlés szervezésének, lebonyolításának (terembérleti díj, stb.) költségeit és az előadások anyagát tartalmazó kiadvány ellenértékét is magában foglalja.

A Jogászgyűlés szakmai programja különös jelentőséggel bír a pályakezdő fiatalok számára. Erre tekintettel a 30 év alatti bírósági és ügyészségi fogalmazók, ügyvédjelöltek, jogi előadók és a közigazgatásban dolgozó kezdő jogászok kedvezményes, 15.000.- Ft + 25 % ÁFA részvételi díjjal a Hotel Manuelában történő elhelyezéssel vehetnek részt a rendezvényen. Tekintettel arra, hogy a fenti hotelban való elhelyezésre korlátozott számban van lehetőség, ezért az igényeket azok beérkezési sorrendjében tudjuk csak teljesíteni.

Azok a résztvevők, akik szállást és ellátást nem igényelnek, a Jogászgyűlésen kizárólag előzetes jelentkezés alapján 20.000.- Ft + 25 % ÁFA részvételi díj (amely magában foglalja a kiadvány ellenértékét is) befizetése esetén vehetnek részt.

A szakmai programokon csak a részvételre jogosító igazolás (kitűző) felmutatása mellett lehet részt venni.

A Jogászgyűlés társasági programajánlatai:

1. 2004. május 20-án (csütörtökön) 18 óra – hangverseny
A hangversenyen való részvétel ingyenes !

2. 2004. május 20-án (csütörtökön) 21 óra
A Laux Trió klasszikus jazz-bemutatója – Laux József, Dávid Tamás, Kelemen György és Andrási Zoltán vendégművész közreműködésével – a jazz örök klasszikusaiból Gerschwin-től Ellington-ig.
A műsoron való részvétel ingyenes!

3. 2004. május 21-én (pénteken) kb. 19-23 óra között
Borkóstolós vacsora Aszófőn, a Salánki családi borpincében.
A pincében hat fajta minőségi bor kóstolásával várják a vendégeket. Ezt követően zenés, hidegtálas vacsorát kínálnak (szalámikat, sonkát, kolbászt, tepertőt, szalonnát, csülköt), amelyhez a bor korlátlan mennyiségben fogyasztható. A vacsora frissen készült rétessel zárul.
Részvételi díj: 4.500.- Ft (mely összeg az ÁFA-t, az utazás, a vacsora, valamint a borkóstoló költségeit is magában foglalja).

4. 2004. május 21-én (pénteken) 18 órától kb. 2 óra időtartamban
Kirándulás Tihanyba – a Balatonfüredi hajóállomásról áthajózás Tihanyba, ahol kisvonattal a nevezetességek megtekintése, majd hajóval visszautazás Balatonfüredre.
Részvételi díj: 3.400.- Ft (mely összeg az ÁFA-t, az utazás, valamint az idegenvezetés költségeit is magában foglalja)

További részletek:
http://www.jogaszegylet.hu/…0040520.html

Jelentkezési lap:
http://www.jogaszegylet.hu/…20040520.rtf
http://www.jogaszegylet.hu/…20040520.pdf