Új eljárás lefolytatására kötelezte a Fővárosi Bíróság a Gazdasági Versenyhivatalt a UPC adatforgalmi korlátozásával kapcsolatban hozott korábbi határozata ügyében.

A 2002 óta húzódó ügy a közigazgatás számos fórumát megjárta már, ám első ízben a Fővárosi Bíróság érezte úgy, hogy valóban felmerülhetett a fogyasztók megtévesztése az adatforgalmi korlátozás bevezetése kapcsán, így visszaadta az ügyet a versenyhivatalnak.

A négy éve, 2000 novemberében elindított UPC chello szolgáltatással kapcsolatban már az első napokban bizonytalanság alakult ki, hogy a szolgáltatás korlátlan adatforgalmat ígér-e, vagy sem. A UPC folyamatosan a chello korlátlanságát hirdette, ám 2002 őszén mégis 15 gigabájtban limitálták a havi adatforgalmat.

Az ellentmondásos kommunikáció és a közvetlen tájékoztatás hiánya miatt 80 UPC előfizető a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult, kérve, állapítsák meg, hogy a szolgáltató megtévesztette fogyasztóit. A versenyhivatal azonban elutasította a panaszt, majd ennek megfellebbezését követően a lefolytatott vizsgálat során is arra a megállapításra jutott, hogy a UPC magatartása nem volt megtévesztő.

Bővebben:
http://www.hwsw.hu/hir.php3?…