A NetLock Kft., Magyarország első minősített hitelesítés- és időbélyeg szolgáltatója a Wizz Air Hungary Kft. részére kibocsátotta Magyarország első elektronikus számláját.

Az elektronikus számlakibocsátás törvényi szabályozásának hatályosulása amellett, hogy egybeesik uniós csatlakozásunkkal, hatalmas áttörést jelent a hazai elektronikus ügyintézés széleskörű elterjedésében.

Az első magyar elektronikus számla átvevője, a Wizz Air Hungary Kft. minden területen arra törekszik, hogy a legmodernebb technológiákat alkalmazza munkafolyamataiban, ezért büszke arra, hogy a NetLock Kft-vel közösen a magyarországi számlázási folyamatok forradalmasításában is aktív szerepet vállalhat. Az elektronikus számlák kibocsátásának részleteit, a 2004. május 1-jétől hatályba lépett 20/2004. (IV.21.) PM rendelet szabályozza.

Az elektronikus számlázás bevezetésével hatékonyabbá válik a munkavégzés és gazdaságosabbá az adattárolás. Egy rövid példával érzékeltetve: amennyiben egy DVD lemezen maximálisan tárolható A/4-es méretű elektronikus számlát kinyomtatunk majd a lapokat egymásra fektetjük, olyan magas papírhalmot kapunk amely egy lakóház IV. emeletéig ér.

részletek:
http://www.piac-profit.hu/?…