A közpénzügyi államtitkárság irányításával elkészült egy előterjesztés a kormány részére a korrupcióellenes cselekvési program meghirdetéséről – közölte Keller László a Miniszterelnöki Hivatal a közpénzügyek ellenőrzéséért felelős politikai államtitkára sajtótájékoztatóján.

A korrupcióellenes programhoz készült előterjesztésben többek között a beszerzési kultúra fejlesztésére, a megfelelő közvélemény-kutatások elvégzésére, valamint jogszabályok áttekintésére tesznek javaslatot – mondta a közpénzügyi államtitkár, aki tájékoztatóján részletesen foglalkozott Herényi Károly kijelentéseivel. Az MDF-es politikus előzőleg kezdeményezte az államtitkárság működésének parlamenti vizsgálatát, mondván, a hivatal eddig minden eredmény nélkül, törvénytelenségek sorozatával végezte munkáját.

Keller László azt mondta, ha Herényi Károly nem “korrigálja” a közpénzügyi államtitkársággal kapcsolatos “valótlan állításait”, bírósághoz fordul.

A Miniszterelnöki Hivatal államtitkárságának vezetője – a többi közt – kijelentette: nem volt törvénytelen adatgyűjtés a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének volt vezetője ellen.

“Az M7-es és M30-as autópályák továbbépítésével kapcsolatban egy észrevétel sem érkezett az államtitkársághoz” – hangsúlyozta a politikus. Sajnálatát fejezte ki, hogy az MDF-es frakcióvezető, “valószínűleg tudomást szerezve a programról”, máris fellép azzal szemben, aki tenni akar a korrupció ellen.

Keller László Herényi Károly kijelentéseit rágalmazásnak nevezte, és azokat az MDF-ben folyó kampánynak tulajdonította, hozzátéve: nem az államtitkárság átvilágítására van szükség, hanem az MDF tájékozódására arról, hogy mit tett a jelenlegi kormány a korrupció ellen.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ha kell, bármilyen parlamenti bizottság előtt beszámol tevékenységéről.

További részletek:
http://www.meh.hu/…0040706.html