Már nem csak elnökei és elnökhelyettesei, hanem kollégiumvezetői is vannak a debreceni és a győri ítélőtáblának. Pályázat útján már keresik a régi-új bíróságok bíráit is.

A januártól működő új fellebbviteli fórumoknak köszönhetően lezárul a bírói szervezet átalakításának folyamata, amelytől azt várják, hogy minimálisra csökken majd az egy éven túli ügyek száma.

Pályázatok útján már keresik a debreceni és győri táblabíróságok tanácselnökeit és bíráit is – tudtuk meg Sándor Zsuzsától, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács sajtófőnökétől.

A januártól működő legújabb fellebbviteli fórumoknak már vannak elnökei, elnökhelyettesei valamint kollégiumvezetői is. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács határozatának megfelelően a debreceni táblán 25 bíró, 7 bírósági titkár, 7 bírósági ügyintéző valamint 24 tisztviselő és 10 fizikai alkalmazott dolgozik majd. Ez a fellebbviteli fórum bírálja majd el a Hajdú-Bihar, a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Jász-Nagykun-Szolnok, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei bíróságokon születtet nem jogerős ítéleteket.

Bővebben:
http://www.nepszava.hu/default.asp?…