Az évek óta tartó huzavona nyomán a versenyhivatal nem marasztalja el árképzése miatt az üzemanyag-nagykereskedelemben erőfölényben lévő Mol Rt.-t.

A külső szakértőkkel megerősített Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) második nekifutásra sem sikerült bizonyítania, hogy az üzemanyag-nagykereskedelemben vitathatatlanul erőfölényben lévő Mol Rt. 1997 és 2000 között, piaci helyzetével visszaélve, túl magas áron adta a benzint nagykereskedelmi partnereinek – tudta meg a Népszabadság. A GVH versenytanácsa a napokban dönt az ügyben.

Mivel a GVH korábban indokolatlannak tartotta a most lezárult vizsgálatot, nem lennék meglepve, ha a versenytanács megszüntetné a Mol elleni eljárást – közölte Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogi képviselője. Az ügyvéd egyébként nem érti, miért húzódott el a versenyhatósági vizsgálat, hiszen annak már a nyáron le kellett volna zárulnia. Kovács Kázmér kíváncsi a vizsgálati anyagban, a szakvéleményben és a majdani versenytanácsi határozatban lévő indokokra, hiszen ezek alapján lehet csak eldönteni, bírósághoz forduljon-e az, aki nem ért egyet a határozattal.

Bővebben:
http://www.nol.hu/cikk/335989/