A Centrum Parkoló Kft. cáfolja a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatójának állítását, hogy törvénytelen kerékbilincselési gyakorlatot folytatna a parkolási társaság, ezért rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentik Varsányi Pétert – tudatta a társaság kedden az MTI-vel.

Varsányi Péter hétfőn úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a Centrum Parkoló Kft. huzamosabb ideje végez törvénytelen kerékbilincseléseket. Kirívó példaként említette, hogy október 29-én a parkolási társaság emberei több mint 70 kerékbilincset raktak fel a VII. kerületben, jórészt fővárosi tulajdonú utakon, ahol nincs működési joguk, illetve a fizető övezeten kívül kerékbilincseltek.

A Centrum Parkoló Kft. emlékeztet rá: a kerékbilincselés hatósági tevékenység, amit a társaság kizárólag megbízási szerződés alapján, a kerületi közterületi felügyeletek rendelkezései szerint végezhet. “Társaságunk tehát utasítás alapján, jogszerűen, a hatályos rendelkezéseket maximálisan figyelembe véve végzi munkáját. Önállóan semmikor sem helyez fel kerékbilincset” – olvasható a közleményben. Azt írják: sajnálják, hogy a fővárosnak “konfliktusai vannak” a VI., VII., VIII. kerülettel, “s társaságunkról valótlanságokat állítva próbálnak minket lejáratni”.