Ügyvédi bosszúhadjáratot sejtenek annak az ügynek a hátterében, melyben két asszony korrupcióval vádol egy szegedi bírót – tudta meg a HavariaPress. Egy állítólag megtörtént zsarolás miatt folytat nyomozást a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal.

Két asszony vádja szerint 8 millió forintot kért tőlük az egyik szegedi bíró, hogy felmentő ítéletet hozzon férjeik büntetőperében. A Csongrád Megyei Bíróság határozottan visszautasította ezeket a vádakat, és álláspontja mellett mindmáig kitart.

A Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal is cáfolta korábban az ezzel kapcsolatos híreket, de ma már nem titkolja, hogy az üggyel kapcsolatban több személyt is meghallgattak. A kihallgatások tartalmáról, valamint a kihallgatottak személyéről nem nyilatkoznak, arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő ügyről van szó. Mindeközben Szegeden elkezdődtek a találgatások: egyes vélemények szerint néhány helyi ügyvéd bosszúhadjáratáról van szó, akik – korábbi ellentéteik miatt – ezt a módját választották a bíró lejáratásának.