Az Alkotmánybíróság elnöke visszautasította azokat a bírálatokat, amelyek a drogtörvénnyel kapcsolatban hozott döntés miatt érték a testületet. Az Alkotmánybíróság ugyanis megsemmisítette a Btk. több, a kábítószerekre vonatkozó paragrafusát. Azokat, amelyek enyhítették az előző kormányzat által bevezetett szigorú szabályozást.

ISHS törvény, a drogtörvénnyel kapcsolatos rendelkezések, a Btk több ponton történt módosítása csupán néhány azok közül az ügyek közül, amelyekben az Alkotmánybíróságnak 2004-ben kellett állást foglalnia. Több ügy természetesen a jövő évre húzódott. Ugyanakkor a hátrányokból is sikerül valamennyit ledolgoznia a taláros testületnek.

Ez derült ki Holló Andrásnak, az Alkotmánybíróság elnökének év végi sajtótájékoztatójából, amelyen a testület elnöke egyben visszautasította az Alkotmánybíróságot ért bírálatokat. Mint mondta, ennél élesebb kritikákat is kaptak már, mint amilyet a kábítószer-kérdéssel kapcsolatosan intéztek az Alkotmánybírósághoz, ugyanakkor a kisstílű, kulturálatlan megjegyzések nem érnek fel a taláros testülethez. Mint mondta, visszautasít minden olyan megjegyzést, amely az Alkotmánybíróságnak az elmúlt 15 évben megfelelő súllyal és ranggal ellátott tevékenységét bántja.