A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezésére a drogveszélyről tárgyalnak a parlamenti pártok. A megelőzésről, az esetleges büntetésről azért kell ismét együtt gondolkodni, mert az eddigi szabályokat az Alkotmánybíróság megsemmisítette.

Egy kerekasztalhoz le kell ültetni végre a politikusokat, a minisztériumnak a képviselőit, és azokat az embereket, akik nap mint nap a drogtémával foglalkoznak” – mondta Pettkó András, az MDF képviselője, a konferenciát megelőzően.

Hozzátette: reményeik szerint 2005 januárjától elkezdi munkáját a kábítószer-ellenes bizottság, amelynek Pettkó András szerint öt témával kellene foglalkoznia.

  • A prevenció és a megelőzés kérdéskörével, a kezelések kérdéskörével, a harmadik a rendvédelmi szerveknek a kérdése, tehát a rendőrség, vám- és pénzügyőrség, a negyedik terület a nemzetközi kutatások területe, az ötödik pedig a hazai szakértők, akik ezzel a témával foglalkoznak, szakértői munkájának az összegyűjtése és különböző szakértői munkákra való felkérések – fejezte be Pettkó András.

Bővebben:
http://www.radio.hu/index.php?…