Az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány jövőre olyan magánszemélyek ellen tervez fellépni, akik filmek és tévéműsorok illegális másolatait teszik hozzáférhetővé az interneten. A jövőben a szervezet szeretné elérni, hogy a filmek letöltése itthon is jogellenes legyen.

Közel félezer, szerzői jogsértéssel kapcsolatos ügyben járnak el az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány) tagjainak jogi képviselői Magyarországon, derül ki a szervezet legfrissebb tájékoztatásából. A szervezet jelezte: jövőre fokozzák a kalózkodás elleni küzdelmüket.

Az ASVA olyan magánszemélyek ellen tervez erélyesebb fellépést, akik filmek és tévéműsorok illegális másolatait hozzáférhetővé tevő szervereket üzemeltetnek, mondta a Világgazdaságnak Kálmán András, az alapítvány felügyelő bizottságának elnöke. Az ellenük indított harcot az Egyesült Államok filmszövetsége tagságába tartozó vállalatok hirdették meg. Azok az üzemeltetők, akik ellen az intézkedések irányulnak, a filmek és a tévéműsorok több millió illegális példányának ellopásához segítették hozzá az internetes kalózokat, állítja az ASVA.

Bővebben:
http://index.hu/…/asva041221/