A Legfelsõbb Bíróság (LB) befogadta Radovics Csilla ügyvédnõ felülvizsgálati kérelmét abban a perben, amit egy kismama indított 2003-ban a gyes mellé járó jövedelempótlék ügyében a Magyar Államkincstárral szemben, államigazgatási jogkörben okozott kár miatt.

A Legfelsőbb Bíróság [LB] befogadta Radovics Csilla ügyvédnő felülvizsgálati kérelmét abban a perben, amit egy kismama indított 2003-ban a gyes mellé járó jövedelempótlék ügyében a Magyar Államkincstárral szemben, államigazgatási jogkörben okozott kár miatt. Mint ismeretes, a kismamák jövedelempótlék iránti igényét tavalyelőtt a követelt öt helyett három évre visszamenőleg, késedelmi kamatok nélkül ismerte el a bíróság.

Egy kismama ezt követően pert indított az eredeti követelés teljesítése érdekében, amit tavaly ősszel másodfokon is elveszített. Radovics Csilla ezután nyújtott be felülvizsgálati kérelmet az LB-hez. Murányi Katalin, a Legfelsőbb Bíróság Polgári Kollégiumának vezetője tudósítónknak azt mondta: a beadvány megfelelt a törvényi követelményeknek, így az LB illetékes bírája elrendelte a felülvizsgálati eljárást. A felperes kérésére tárgyalást kell kitűzni az ügyben, amire fél éven belül sor kerül – tette hozzá.