Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos álláspontja változatlan, szerinte jogellenes ezeket az összegeket az orvos nevével együtt közzétenni.

Hétfőn délelőtt újra elérhető volt a halapenz.hu, a szülészek tarifáit tartalmazó weboldal. Röviddel az Origo erről szóló cikkének megjelenése után azonban a site ismét elérhetetlen, a szerkesztője szerint csak technikai okokból. A megújult site szerkesztője itt szeretné létrehozni a leghasznosabb honlapot a “békés szülés” támogatóinak. A szerkesztő célja, hogy a honlap a jövőben a “legjobb orvosok és egészségügyi szakdolgozók zárt kommunikációs rendszerévé” váljon – állt a weboldalon.

A honlapról elérhető volt az a szülési tarifákat tartalmazó adatbázis is, melyet több mint egy évvel ezelőtt kismamák töltöttek fel. A hálapénzes honlap működésével kapcsolatban adatvédelmi, jogi kérdések merültek fel, ezért 2004. januárjában akkori szerkesztője felfüggesztette a működését, az információkat levette a weboldalról. Nem sokkal később Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos állásfoglalást tett közzé, miszerint jogellenesnek tartja, hogy az érintett – vagyis az adatbázisban szereplő orvosok – hozzájárulása nélkül tették közzé, hogy mennyi pénzt várnak el a szülésért, illetve a terhesgondozásért.

Bővebben:
http://www.origo.hu/…ztettek.html