Minden évben több százmilliós kárt okoznak a biztosítóknak azok, akik kitalált balesetek és poggyászkárok után fizettetnek kártérítést. Korábban a társaságok nyilvántarthatták azokat a gyanús ügyfeleket, akik például egy hónap alatt háromszor vesztették el a csomagjaikat. Egy ombudsmani állásfoglalást követő törvénymódosítás után erre már nincs lehetőségük.

Péterfalvi Attlia adatvédelmi biztos szerint túl nagy volt a biztosítók felhatalmazása a személyes adatok továbbítására.

A biztosítók szerint minden évben több százmilliós kárt okoznak azok, akik kitalált balesetek és poggyászkárok után fizettetnek ki pénzt a társaságokkal. Mások több helyen is biztosítattják ugyanazt a vagyontárgyat, ami később eltűnik vagy megsérül. Korábban nyilvántartották azokat az ügyfeleket, akiket feltűnően gyakran loptak meg, vagy szenvedtek balesetet. Egy Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos állásfoglalását követő törvénymódosítás után erre már nincs lehetőségük. Most a biztosítók csak az adattulajdonos engedélyével vehetnek valakit nyilvántartásba.

Bővebben:
http://www.origo.hu/…tositok.html