Nyílt levélben reagált az Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete Gyurcsány Ferenc hét végi felvetéseire. A szervezet a miniszterelnök által kilátásba helyezett adóegyszerûsítést “kiemelten támogatandónak tartja, különösen annak fényében, hogy a 2004. évi adóbevallások adóhatósági megállapításának bevezetése következtében a vállalkozásokra olyan terhet róttak, ami általuk nem, vagy csak jelentõs anyagi többletvállalással teljesíthetõ.”

Az adótanácsadók szerint irreális kívánalom, hogy minden magyarországi vállalkozó, aki 2004-ben legalább egy alkalommal akár egy napra is foglalkoztatott valakit, az általa kifizetett összegről az adóhatóságnak kizárólag elektronikus úton vagy gépi adathordozón (például flopin) szolgáltathat adatot.

Kifogásolják, hogy annak is vásárolnia kell egy számítógépet, akinek erre semmi egyéb okból nem lenne szüksége, be kell szereznie egy operációs rendszert, meg kell rendelnie egy internet-csatlakozást. “Úgy gondoljuk, hogy a vállalkozóknak egy ilyen kiadásba kényszerítése – nagyfokú további APEH-szankcióval is fenyegetve – nem állhat érdekében, és ezért nem is lehet kívánatos – sem az állam, sem a vállalkozások oldaláról nézve, még akkor sem, ha a jövő mindenképpen az elektronikáé (lesz)” – olvasható a Zara László elnök által aláírt levélben. Az adótanácsadók azt szeretnék, ha az adatszolgáltatást teljesíteni lehetne nyomtatványon is.