Petrétei József szerint a büntetés-végrehajtás elmúlt évi tevékenysége rendkívül jónak értékelhető. A börtönökben a legfőbb gond a zsúfoltság, ennek enyhítésére két büntetés-végrehajtási intézetet építenek a magántőke bevonásával.

Rendkívül jónak értékelte a büntetés-végrehajtás elmúlt évi tevékenységét Petrétei József igazságügy-miniszter a szervezet munkáját értékelő értekezlet után tartott keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

  • Összességében a büntetés-végrehajtás 2004. évi tevékenységét jómagam rendkívül jónak értékelem – mondta a miniszter, hozzátéve: különösen abban a tekintetben, hogy sikerült csökkenteni a büntetés-végrehajtás rendjét és biztonságát súlyosan veszélyeztető cselekmények számát, illetve sikerült elég magas szinten állandósítani az oktatásban, foglalkoztatásban részt vevő elítéltek számát. Elismerően nyilatkozott a miniszter arról, hogy szélesedtek az elítéltek reszocializációját elősegítő lehetőségek.

A büntetés-végrehajtás egyik nagyon fontos célja az is, hogy az elítéltek számára lehetővé tegye a társadalomba való visszaintegrálódást, ezt pedig csak úgy tudja elérni, hogy a fogvatartottak számára biztosítja az oktatásban való részvétel lehetőségét – fűzte hozzá a miniszter.

Bővebben: http://www.magyarorszag.hu/…0050125.html