A Kormányzati Informatikai Egyeztető Tárcaközi Bizottság 2003 decemberében készítette el az államigazgatási szervek internetes tevékenységére és tartalmi-formai követelményeire vonatkozó ajánlását. Egy év elteltével a bizottság felfrissítette az ajánlást, amelybe több mint egy tucat új elem került.

A Kormányzati Informatikai Egyeztető Tárcaközi Bizottság (KIETB) 19. számú ajánlásának második változatába bekerültek az azóta hatályba lépett jogszabályokra és az új kormányprogramra vonatkozó utalások, a honlapok tartalmi és formai követelményeiről szóló rész kiegészült a tartalmak szervezettebb formában való megjelenésének szabályozásával.

Az adatvédelmi elvek biztosítják, hogy az állampolgárok személyes adatait csak arra célra használják fel, amelyhez azokat megadta. Ha egy hivatal személyes adatokat használ, erről az adatvédelmi törvény értelmében bejelentést kell tennie az Adatvédelmi Biztos Irodájában. A hivataloknak különös figyelmet kell fordítanuk arra, hogy az MS Word szövegszerkesztővel, a Power Pointtal és az MS Excel táblázatkezelővel készített állományok Adatlapjában nyilvánosan olvasható adatok rögzülnek az állomány első rögzítőjének gépéről, valamint nevéről és cégéről, és erre a rögzítők rendszerint nem figyelnek. A bizottság a tervek szerint külön ajánlást készít majd az adatvédelmi előírásokról is.

Ahol az oldal jogszabályra hivatkozik, ott szerepelnie kell a jogszabály számának, megjelenési idejének és címének is. Be kell mutatni a hivatal vezetőit, azonban a bemutatás nem tartalmazhat a pártállásra vonatkozó és személyes jellegű információkat (pl. családi állapot) sem.
Szintén kötelező elem a hivatal által megjelentetett pályázati kiírások, formanyomtatványok, impresszum, honlaptérkép, adatvédelmi tájékoztató és kapcsolatfelvételi oldal elhelyezése, moderált fórum és archívum működtetése.

További részletek:
http://www.magyarorszag.hu/…0050118.html