A Pénzügyminisztériumban megkezdődött a munka a jelenlegi adórendszerben meglévő olyan jellegű “gubancok”, akadályok felszámolására, amelyek megnehezítik a Magyarországon működő vállalkozások életét, gátolják a versenyképesség javítását, alapvetően ésszerűtlenek és indokolatlanok.

A minisztérium azt tervezi, hogy nagyon rövid időn belül elkészül egy ilyen akadálymentesítő csomag, hogy azt a kormány hamarosan megtárgyalhassa, s jóváhagyás esetén a parlament elé kerülhessen.
E csomag összeállításához a tárca igénybe veszi a hazai gazdasági élet meghatározó szereplőinek tanácsait, javaslatait, vállalkozói szakmai szervezetek elgondolásait, az adótanácsadók, a gazdaságkutatók észrevételeit.

Azért, hogy a kör még szélesebb lehessen, több szem többet lát alapon még jobb javaslatok születhessenek, a minisztérium internetes honlapján mindenki számára lehetőséget biztosít javaslatának megtételére.

“Várjuk javaslataikat az adózás ésszerűsítésére” címmel a Pénzügyminisztérium (http://www.pm.gov.hu) honlapján külön oldalt nyitott. Ezen az oldalon bárki kifejtheti, milyen változtatást tart indokoltnak az adórendszer gyors és “fájdalommentes” akadálymentesítése érdekében. Elsősorban olyan javaslatokat vár a tárca, amelyek költségvetési kihatással nem járnak, de nagymértékben ésszerűsítik a rendszert.