A Fővárosi Ítélőtábla példátlan esetként észlelve és kirívóan súlyosnak minősítve a Tilos Rádió 2003 decemberi magatartását úgy foglalt állást: az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jogszerűen döntött a műsorszolgáltatás harminc napos felfüggesztéséről – közölte Mateidesz Ilona, az ítélőtábla közigazgatási kollégiumának vezetője csütörtökön az MTI-vel.

A Fővárosi Ítélőtábla a fellebbezés körében másodfokon az ORTT-vel és az első fokon eljáró bírósággal egyező álláspontra helyezkedett: a média világában példátlan esetként észlelte a rádió “magatartásait”, amelyek kirívóan súlyosnak minősültek. Az ORTT a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát egyes, 2003 decemberi műsorokban elhangzott keresztényellenes kijelentések miatt függesztette fel. A médiumot emellett hat hónapra kizárták a Műsorszolgáltatási Alap támogatásából és “utolsó figyelmeztetésben” részesítették.

A Tilos Rádióban annak idején az egyik műsorvezető szenteste azt mondta: “kiirtanám az összes keresztényt”. December 9-én a karácsonyi köztéri keresztekről szólva a rádióban az hangzott el: “mennyivel keresztényibb cselekedet lett volna ezeket a fákat fölaprítani, fölhasogatni, és szétosztani a szegény emberek között”. Tíz nappal később, december 19-én a Honthy és Hanna című műsorban Jézus születéséről beszélgettek a Tilos Rádióban, amelynek adásában azt mondták: “… mert hát akárhogy is vesszük, magyarázzuk, Krisztus egy fattyú” – közölte korábban az ORTT.

Bővebben:
http://www.nol.hu/cikk/353163/