Az Invitel távközlési cég letiltotta egy ügyfelének az adsl-elérését, mert a Microsoft illegális szoftvereket látott a merevlemezén, derült ki a Prohardver online pc magazin fórumának egyik bejegyzéseiből.

Az Invitel azt is közölte az előfizetőnek írt levelében, hogy addig nem kapcsolja vissza a hozzáférést, amíg nem kap tőle írásos nyilatkozatot a törvénytelen tevékenység beszüntetéséről. Információink szerint az illető fájlcserélő szoftvereket használt, és minden bizonnyal ezért találtak rá, ugyanakkor jogosnak tűnik a kérdés, hogy van-e joga bárkinek is ahhoz, hogy mások gépében turkáljon?

Fejes Tibor, az Invitel termékmenedzsment osztályvezetője az Indexnek elmondta, hogy minden korlátozás előtt szóban tájékoztatják az előfizetőt a problémáról, csak akkor jön a korlátozás, ha nem kapnak választ. A szakértőtől azt is megtudtuk, hogy a szoftvergyártótól az IP-címen kívül más adatokat is kapnak, amelyek kizárják a tévedés lehetőségét.

Egy ismerősöm kapott egy Inviteles levelet (Microsoftos megbízással), miszerint több illegális szoftver van a gépén, pl. WinXP, Office, Half Life, Nero stb…
Addig nem is engedélyezték, hogy belépjen a netre (ADSL), amíg írásban nem nyilatkozott az Invitel fele, hogy letörölte az illegális tartalmakat a gépéről.
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?…

Bővebben:
http://index.hu/…g/nonet0301/