Lomnici Zoltán törvénymódosítást szorgalmaz annak érdekében, hogy a székesfehérvári maffiaperhez hasonló esetek ne fordulhassanak elő a hazai igazságszolgáltatásban.

Megütközést keltő véget ért a kezdettől a sajtó felfokozott érdeklődésétől kísért székesfehérvári maffiaper, miután a bíró csak a döntést hirdette ki nyilvánosan, annak indoklása már ugyanúgy zárt ajtók mögött hangzott el, ahogy maga a per is a nyilvánosság teljes kizárásával zajlott. Így még ma is csak találgatni lehet, mire föl nevezték a nyomozás kezdetén az évszázad maffiaügyének a Fehérváron történteket, s miért születtek ehhez képest enyhe ítéletek.

Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke emiatt levelet írt Szili Katalin házelnöknek, s kérte, vizsgáltassa meg, volna-e mód olyan törvénymódosításra, amely nemcsak a titoktörvény rendelkezéseire van tekintettel, hanem azokra a nemzetközi egyezményekre is, amelyekhez hazánk csatlakozott, és amelyek a bírósági tárgyalások és a határozathozatalok nyilvánosságát írják elő.

Bővebben:
http://www.nol.hu/cikk/354030/