A most elfogadott francia törvény szerint elektromos karkötőt kell viselniük egyes visszaeső bűnőzöknek. A törvényt a karkötőhasználat szigorú feltételeinek meghatározása után fogadta el a szenátus második olvasatban.

Eszerint az ellenőrzés megkönnyítésére szolgáló elektromos karkötő viselése csak a legalább tíz év szabadságvesztésre ítélt, feltételes szabadlábon, bírói felügyelet alatt lévő nagykorú visszaeső bűnőzök esetében alkalmazható, az elítélt egyetértése esetén, maximum négy évig a nemzetgyűlés által kezdeményezett tíz év helyett.

A szenátus ezen kívül 22 évben határozta meg a kötelezően letöltendő szabadságvesztés hosszát életfogytiglani tartó börtönbüntetés esetében. A képviselők 25 évet javasoltak eredetileg. A kiskorú bűnőzök két év átmeneti elzárása utáni, zárt nevelő intézetben nyolc hónapig tartó elhelyezéséről szóló intézkedést a szenátorok törölték a törvényből.

A szenátorok újrafogalmazták az alsóházi képviselők által megszavazott azon intézkedést, amely kizárja egészségügyi okokból a büntetés felfüggeszthetőségét abban az esetben, ha az elítélt “feltételezhetően súlyosan zavarná a közrendet”.