A Népszabadságban megjelent “Nem mindegy, kinél szerződünk / Közokirat nem készülhet ügyvédnél” című cikkel kapcsolatban fordul az Ügyvédi Kamara elnöke Dr. Kapás Katalin elnök asszonyhoz.

Magyar Országos Közjegyzői Kamara
Dr.Kapás Katalin elnök asszony

Tisztelt Elnök Asszony!

A Magyar Ügyvédi Kamara és a Magyar Országos Közjegyzői Kamara kapcsolatára visszatekintve azt kell megállapítanom, hogy mindkét oldalon igyekeztünk, az esetlegesen felmerülő érdekellentéteket kiküszöbölni. Különösen az Európai Unióba történő belépésünket követően figyeltünk arra, hogy melyek azok a közös teendők, melyek mindkét hivatás számára a nemzetközi szervezetekben is együttműködést igényelnek.
Mindezek előrebocsátása után végtelenül meglepett és értetlenül fogadtam a Népszabadság 2006. november 26-i számában az Önök kérésére megjelent “Nem mindegy, kinél szerződünk” című cikket.
Amellett, hogy a cikk ténybelileg is megalapozatlan állításokat tartalmaz, úgy vélem nem méltó a két hivatás képviselőihez, hogy ily módon teremtsenek maguk számára indokolatlan reklámot.
A cikk megjelenése után az ügyvédi kar tagjai felháborodásuknak adtak hangot.
Jelem levelemmel egyidejűleg a Népszabadság főszerkesztőjéhez fordultam és kértem, hogy az önök közleményére elkészített válaszomat, azonos napon tegyék közzé.
Remélem, hogy levelemet Elnök Asszony nem érti félre és a jövőben inkább az együttműködés mindkét kar érdekeit szolgáló céljait fogjuk előtérbe helyezni és hasonló esetekre nem kerül sor.

Budapest, 2005. november 30.
Tisztelettel:
Dr.Horváth Jenő a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke