A NetLock Kft. az első hitelesítés szolgáltató Magyarországon, akinek tanúsítványai Linux környezetben is alkalmazhatók és több böngészőben, többek között már a Mozilla 1.5 legújabb magyar nyelvű verziójában is alapértelmezetten megtalálhatók, használhatók.

A Mozilla szinte az összes ma használatban lévő platformon elérhető nyílt forráskódú programcsomag, amely gyakorlatilag minden olyan alkalmazást tartalmaz, amelyre az Interneten szörföző felhasználónak szüksége lehet. A díjnyertes Firefox webböngésző legújabb, magyar nyelvű 1.5 verziószámú változatának használatával már a fokozott biztonságú tanúsítványok használata során tapasztalt apróbb nehézségek is véglegesen megszűnnek, mivel a NetLock-os tanúsítványok használata előtt már nem kell a korábbi, bonyolult beállítási műveletsorokat végrehajtani. A termékvonal másik tagja, a Mozilla Thunderbird levelező program 1.5 verziójával, pedig lehetőség van arra, hogy a minősített tanúsítvánnyal elektronikus levelet írjunk alá, mely lehetőséget egyelőre csak ez a levelező program támogatja.

„Napjaink heterogén és összetett informatikai környezetében egyre több vállalat válik nyitott vállalkozássá – olyan vállalattá, amely képes kihasználni a nyílt szabványok előnyeit és a nyílt forráskód hatékonyságát” – mondta Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezető igazgatója. „Vállalatunk ezért tartja különösen fontosnak, hogy tanúsítványai mind több operációs rendszeren legyenek alapértelmezettek és alkalmazásban problémamentesen használhatók” – tette hozzá Rózsahegyi.

A hitelesítés-szolgáltatásban élen járó vállalat a továbbiakban is arra törekszik, hogy az elektronikus aláírás és titkosítás létrehozásához szükséges fokozott biztonságú tanúsítványai minél több alkalmazásban használhatókká váljanak.

A NetLock Kft. fokozott biztonságú tanúsítványai a következő alkalmazásokban használhatók alapértelmezetten elektronikus aláírásra, illetve titkosításra:

Több operációs rendszeren (Windows, Linux, MacOSX, Zeta) futó alkalmazások:

  • Mozilla Suite 1.8 böngésző és levelező csomag
  • Mozilla Firefox 1.5 böngésző program
  • Mozilla Thunderbird 1.5 levelező program

Csak Windows operációs rendszeren futó alkalmazások:

  • Microsoft levelező és böngésző programok (Internet Explorer, Outlook, Outlook Express)
  • The Bat levelező program
  • Eudora levelező program
  • PGP Universal 2.0 kriptográfiai program

Csak Linux rendszeren futó alkalmazások:

  • KDE 3.4 verziótól a KDE rendszeren elérhető programokból: Kmail, Konqueror, Kleopatra

Csak MacOSX rendszeren futó alkalmazások:

  • Safari