Helybenhagyta az I. fokú bíróság ítéletének büntetési tételre vonatkozó részét a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa, így jogerősen 12 év fegyházbüntetést kapott az a magyarbánhegyesi férfi, Á. Z., akit folytatólagosan, 12. életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés miatt ítéltek el. A táblabíróság a feltételes szabadságra bocsátásból való kizárásról szóló rendelkezést mellőzte.

Folytatólagosan, 12. életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés bűntettében mondta ki bűnösnek a Békés Megyei Bíróság 2005. május 7-én Á. Z. vádlottat, s ezért őt 12 év fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság kimondta, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést.

Á. Z. vádlott és P. I. 2002. januárjától élt élettársi kapcsolatban Magyarbánhegyesen. Ekkortól nevelték közösen az asszony korábbi házasságából származó V. R.-t (1987) és V. K.-t (1993). A házban négyen laktak. A vádlott a családtagok távolléte idején többször maradt kettesben V. K. sértettel, akivel legelőször 2002-ben, feltehetően élettársa terhessége alatt – pontosabban meg nem határozható időpontban – szexuális kapcsolatot létesített. Első közeledése során a vádlott testi erejét kihasználva kényszerítette közösülésre az akkor 9 éves gyermeket. A sértett a vádlott erőfölénye, valamint a testvérével szemben, a vádlott által már alkalmazott testi fenyítéstől tartva nem mert komolyabb ellenállást tanúsítani.

Az első esetet követően a szexuális együttlétek rendszeresen, s hasonló módon megismétlődtek olyan időpontokban, amikor a vádlotton és a sértetten kívül senki nem tartózkodott otthon. A kislány zaklatását a vádlott azt követően is folytatta, hogy a gyermek édesanyjával házasságot kötött, másik lakásba költöztek, s megszületett közös gyermekük. A vádlott 2002. júniusa és 2004. augusztusa között mintegy 35-40 alkalommal közösült a sértettel. A sértett a vádlotthoz érzelmileg ragaszkodó édesanyjának sem merte elmondani a történteket, mert attól tartott, hogy az anyja nem hisz neki, de attól is félt, hogy a vádlott anyjától megtudja panaszait, s emiatt bántalmazni fogja.

2004. augusztus 1-én a kislány édesapjánál volt, s amikor a láthatásról az édesanyjáékhoz vissza kellett volna térnie, a gyermek azt mondta, a vádlott többször is molesztálta, ezért nem kíván hazamenni. Az apa ezt követően tett feljelentést.

Az eljárás során a vádlott bűnösségét mindvégig tagadta.