Helybenhagyta a Bács-Kiskun Megyei Bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben egy kiskunlacházi férfit, G.G.-t mondtak ki bűnösnek. Így a vádlott a nevelt lánya sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak miatt jogerősen 5 év börtönbüntetést kapott.

Folytatólagosan, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2005. szeptember 21-én G. G. (1976) vádlottat, s ezért őt 5 év fegyházbüntetésre ítélte, és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentés érdekében nyújtott be fellebbezést.

A büntetett előéletű, szakmunkás végzettségű, alkalmi munkákból élő vádlott 2000 augusztusától élettársi kapcsolatban élt T.-né T. Zsuzsannával és az asszony előző házasságából született három gyermekével, közöttük az 1992-ben született T. Zs. sértettel. Az élettársi kapcsolat idején közös gyermekük is született.

2003 júliusában a család Dunapatajon a Szelidi-tónál nyaralt. Egy alkalommal a vádlott és a sértett együtt fürdött a tóban, amikor a vádlott levette az akkor 11 éves gyermek fürdőnadrágját, s fajtalankodott a gyermekkel. A vádlott a következő nap megismételte tettét. A kislány csak később döbbent rá, hogy nevelőapja mit tett vele, s 2004 áprilisában mondta el az édesanyjának, aki előbb nem akarta elhinni a történteket. Később, látva, hogy a gyermek magatartása megváltozott, pszichológiai kezelésre vitte lányát, s a pszichológus hatására 2004 májusában megszakította élettársi kapcsolatát a vádlottal.

A vádlott a tett elkövetését gyanúsítotti kihallgatásán és a tárgyaláson is tagadta.