Március 3-án a Pesti Központi Kerületi Bíróság ítéletet hirdetett a Centrum Csoport ügyében. Az eljárás során a házfoglalókat a TASZ ügyvédje, Baltay Levente képviselte. A házfoglalásban résztvevő mintegy 35 fő ellen megszüntették az eljárást, annak ellenére, hogy az önkényes házfoglalás elkövetését a bíróság megállapította.

A Csoport ellen azért indult szabálysértési eljárás, mert 2005 októberében elfoglaltak egy évek óta nem használt, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant, abból a célból, hogy ott szociális és kulturális központot alakítsanak ki. A helyszínre vonuló rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek a házfoglalók és a helyszínről tudósító újságírók ellen.

A 41 eljárás alá vont személy ügyében pozitív ítélet született.
A helyszínen tartózkodó 4 újságíró elleni eljárást megszüntették, azzal az indoklással, hogy ők nem házfoglalás céljából tartózkodtak a helyszínen. Szintén megszüntették az eljárást azzal a 2 résztvevővel szemben, aki egy e-mailes meghívó alapján érkeztek a helyszínre. A meghívó kiállítást, majd azt követően bulit ígért a résztvevőknek.

A házfoglalásban ténylegesen résztvevő mintegy 35 fő ellen megszüntették az eljárást, annak ellenére, hogy az önkényes házfoglalás elkövetését a bíróság megállapította. Azonban a cselekmény társadalmi veszélyessége nagyjából a nullával egyenlő, sőt akár pozitív hatása is lehet, amennyiben az ingatlant társadalmilag fontos funkció betöltésére használják fel a jövőben – állt a TASZ ügyvédjének, illetve a bíróság ítéletének indoklásában.