Megváltoztatta az I. fokú bíróság ítéletét a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben egy Kecskemét melletti tanyán élő asszonyt azzal vádoltak meg, hogy megölte a testvérét. A táblabíróság a vádlott tettét erős felindulásból elkövetett emberölésnek minősítette, s miközben a szabadságvesztés mértékét (2 év) nem változtatta meg, a végrehajtás próbaidejét – tekintettel a cselekmény súlyára – 3 évről 5 évre növelte. Az ítélet jogerős.

A szakmával nem rendelkező, munkaviszonyban nem álló, a két gyermeke ellátásról segélyből, családi pótlékból, alkalomszerűen vállalt munkákból gondoskodó vádlott. K. Ibolya Margit – kinek élettársa börtönbüntetését tölti – egy olyan Kecskemét melletti tanyán élt gyermekeivel és a nagymamájával, amely egy szobából, egy konyhából és egy kamrából áll. A cselekmény elkövetése előtt nem sokkal a vádlott testvére, az ügy sértettje, a 40 éves K. Sándor is beköltözött a tanyára. K. Sándor esetenként nagyobb mennyiségben fogyasztott alkoholt, ilyenkor agresszívvá vált, zavarta a család nyugalmát. A sértett ellen 2004-ben büntetőeljárás indult, mert a vád szerint a magatehetetlen, ágyhoz kötött édesanyjával több alkalommal közösült. A Kecskeméti Városi Bíróság jogerős ítéletével K. Sándort a vád alól bizonyíték hiányában felmentette. A vádlott és a sértett édesanyja időközben meghalt.

2005. június 10-én a sértett a tanyán tartózkodott, bort vásárolt és egész nap ivott, így az esti órákra nagyon leittasodott. A vádlott és gyermekei tévét néztek, majd elaludtak. Később a vádlott arra ébredt, hogy testvére ráfekszik 88 éves nagymamájukra. A vádlottnak eszébe jutott, amit az anyja mondott el korábban neki testvére korábbi cselekményéről, ezért az ágyhoz ment, és lehúzta az idős asszonyról a sértettet.

Emiatt dulakodás, szóváltás alakult ki a testvérek között. Eközben az udvarra kerültek, mindketten a földre estek, majd visszatértek a házba, és a konyhában álltak szemben egymással. A sértett egy virágcserepet dobott a vádlott felé, de nem találta el a testvérét. A történtek miatt felindult állapotba került vádlott ekkor a mosogatóból előkapott egy kést, s ezt több alkalommal a sértettbe szúrta. A férfi a konyhában összeesett, a vádlott ekkor kihívta a mentősöket. A sértett életét azonban nem lehetett megmenteni, mert a szívét ért szúrás következtében a mentőautó kiérkezése előtt elhalálozott.

2004. május 8-án hajnalban a vádlott három másik személy társaságában egy családi ház kertkapujának hajtott kocsival Páhiban, majd be akarták feszíteni a ház ajtaját. A sértettek a nagy zajra felébredtek. A család férfi tagja az ajtót belülről megtámasztva igyekezett meggátolni a vádlottat és társait a bejutásban, míg a felesége telefonon hívta a rendőrséget. Amikor ezt a támadók meghallották, eltávoztak a helyszínről.

Ezek után emberölés és társtettesként, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettében találta bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2005. december 7-én K. Ibolya Margit (19711 – kecskeméti lakos) vádlottat, s ezért őt a bíróság 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, míg a vádlott és védője az ítélet enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést.