Elképzelhető, hogy további gyanúsítottja is lesz a pánikkeltő OTP-s SMS-esek ügyében indult nyomozásnak.

A Magyar Hírlap úgy tudja, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vizsgálja, hogy volt-e segítője a tőkebefektetési csalással gyanúsított 35 éves sarródi illetőségű férfinak. Egyes hírek szerint a fiatalembert fideszes aktivistaként ismerik a falujában. A választások első fordulójának eredményei elkeseríthették, s ez sarkallhatta tettére. Horváczy Emese, az NNI szóvivője nem cáfolta lapunk értesülését, miszerint a férfi vallomásában maga is elismerte, hogy a Fidesz érdekében próbálkozott tettével.

Az SMS-ekről csütörtökön tettek bejelentést az OTP-hez. A pénzintézet feljelentése után 24 órán belül elfogták és Kapuvárott kihallgatták a gyanúsított Sz. Pétert. A férfi beismerte, hogy ő küldte az üzeneteket, és tisztában volt azzal, hogy szó sincs semmiféle csődről.

Az esetleges felbujtó valószínűségét erősíti, hogy az eddigi adatok szerint Sz. Péter korábban soha semmilyen hasonló akcióban nem vett részt.

Nem életszerű, hogy váratlanul vásárolt egy más nevén nyilvántartott telefont, majd különböző gazdasági lapok hirdetéseiben felkutatott pénzügyi területen dolgozókat, illetve telefonszámukat, majd több ezer forintért elküldte a félrevezető üzeneteket. Lapunk úgy tudja, a nyomozók szeretnék tisztázni, kik tudtak az SMS-ek küldéséről, kiktől számíthatott elismerésre a gyanúsított.