Ezen a héten az Európai Bizottság közzéteszi a fürdővizek minőségéről készített jelentését, javaslatokat tesz az elhízás leküzdésére és listát jelentet meg a 2006-ban lefoglalt hamis termékekről. Az Európai Parlament képviselői választókörzeteikbe látogatnak, míg a hét végén találkoznak a környezetvédelmi és a szociális miniszterek is.

Tanács

Hétfőn és kedden rendezik Hamburgban az EU és az ASEAN országok találkozóját, melyen részt vesznek Kína, Japán, India, Dél-Korea, Pakisztán és Mongólia külügyminiszterei is. Az EU trojka Japánnal és Indiával kétoldalú tárgyalásokat is folytat.

Szerdán és csütörtökön összeül a szociális, foglalkoztatási, egészségügyi és fogyasztóvédelmi tanács, amely a szociális rendszerek koordinációjáról, valamint a 2007-2013 közötti fogyasztóvédelmi stratégiáról tárgyal.

Pénteken találkoznak a környezetvédelmi miniszterek, akik informális ülésükön a környezet, az innováció és a foglalkoztatás témakörét járják körbe. A találkozó alatt rendezik a modern környezeti technológiákat bemutató ECOTEC kiállítást is.

Az EU és az OPEC országok képviselői energiakérdésekről tárgyalnak.

Európai Bizottság

Jose Manuel Barroso az Európai Bizottság elnöke ezen a héten tíz zöld szervezet képviselőjével találkozik, akikkel az éghajlatváltozásról és az EU-tagállamok által tett vállalásokról tárgyal majd.

Európában a gyermekek körülbelül 30 százaléka küzd túlsúllyal. Szerdán a Bizottság az elhízás elleni küzdelemmel kapcsolatos javaslatokat terjeszt elő, melyek azt vizsgálják, hogy az elhízás elleni intézkedések, hogyan illeszkednek az európai jog által érintett területekre. Brüsszel eddig az ágazatok önszabályozására építette politikáját.

Csütörtökön az Európai Bizottság közzéteszi azoknak a hamis termékeknek a listáját, amelyeket a múlt évben az európai vámhatóságok foglaltak le. A lista élén a gyógyszerek és a cigaretta állnak. A testület a fürdővizek minőségéről szóló jelentését is nyilvánosságra hozza.

Európai Parlament

Ezen a héten az Európai Parlament képviselői választókörzeteikbe látogatnak, de parlamenti delegációk látogatnak Ukrajnába és Japánba is.

Hans-Gert Pöttering a palesztin területekre, Izraelbe és Jordániába látogat.