Október elsejétől elérhető a www.burostop.hu internetes honlap, ahol egy helyen találhatóak meg a kormány bürokráciacsökkentő, az ügyintézést egyszerűsítő programjával kapcsolatos jogszabályok, tanulmányok és szakértői javaslatok. A honlapon bárki konkrét javaslatokat is megfogalmazhat azzal kapcsolatban, hogyan tehető gyorsabbá, hatékonyabbá és ügyfélközpontúbbá az ügyintézés Magyarországon.

A kormány nyáron bürokráciacsökkentő programot indított el annak érdekében, hogy 2008-ra az egyötödére, 2013-ra pedig a felére csökkenjenek az adminisztratív terhek, és megteremtődjenek a minőségi jogalkotás feltételei. A 2008 végéig tartó program célja, hogy megszűnjenek a felesleges jogi előírások és eljárások, az ügyintézés pedig a mainál egyszerűbbé és gyorsabbá váljon.

A kormány a legoptimálisabb megoldások érdekében hasznosítani kívánja az állampolgárok észrevételeit is. Arra ösztönzi a honlapra látogatókat, hogy írják meg tapasztalataikat és véleményüket mind a folyamatosan beérkező szakértői anyagokról, mind pedig a változtatásra megérett mindennapi gyakorlatról. Az állampolgárok konkrét javaslataikat is elküldhetik azzal kapcsolatban, hogy hogyan tehető még gyorsabbá, hatékonyabbá és az állampolgárok elvárásainak jobban megfelelővé az ügyintézés.

A Bürostop honlapon az állampolgárok részletes tájékoztatást kapnak a programról, a hozzá kapcsolódó szakértői anyagokról, valamint a legfontosabb hazai és nemzetközi publikációkról. A programról szóló társadalmi vitához a Kormányzati Portál Párbeszéd fóruma biztosít felületet. A portálon a bürokráciacsökkentő program jelenlegi szakaszában a születéssel, a házasságkötéssel, az anyakönyvezéssel, a gépjármű-ügyintézéssel, az ÁNTSZ eljárásaival és a telepengedélyezéssel kapcsolatos, folyamatosan beérkező szakértői koncepciók olvashatóak.