Egymillió forintos kötbért szabott ki a médiahatóság a Magyar Televízióra (MTV) a burkolt reklámot tiltó szabály megsértése miatt – közölte az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) előző napi ülésének egyik résztvevője az MTI-vel csütörtökön.

Az ORTT a Nap-kelte tavaly október 3-ai gazdasági híradója miatt rótta ki a szankciót; az információ szerint a döntésben egyebek mellett az áll: a Hild Örökjáradék Programról szóló anyagban elhangzottak “leginkább pr-riportként értelmezhetők”.

“Abban olyan cégtulajdonságok kerültek kiemelésre, amelyek befolyásolhatják a nézőket az örökjáradék-választási attitűdjükben”, ugyanakkor magáról az életjáradékról semmilyen információ nem hangzik el – áll a közlés szerint az anyagban; az értesülés szerint az ORTT a törvénysértés ismételt jellegét is figyelembe vette a kötbér kiszabásakor.

Vékony Éva, a médiahatóság szóvivője csütörtökön azt közölte az MTI érdeklődésére: tavaly öt alkalommal, összesen 3,3 milliós szankcióval sújtotta burkolt reklám miatt a köztévét a testület, ebből három alkalommal a Nap-kelte, egy-egy esetben sportközvetítés, illetve a Híradó egyik adása miatt.