Szenzációs, de más források által egyelőre nem megerősített hírt közölt egy amerikai on-line hírszolgálat: még az idén csaknem 200 nő méhébe a világon először klónozott embriókat ültetnek be emberi egyedek előállítása céljából. A drudgereport hírmagazin szerint a XXI. század híréről van szó.

A novemberre tervezett kísérletet állítólag Washingtonban, az amerikai tudományos akadémián jelenti be csütörtökön Severino Antinori olasz embriológus, akinek római klinikáján 1994-ben egy 62 éves asszony egészséges gyereknek adott életet.

A klónozott magzatok kihordására kiválasztott nők esetében hasonló sebészi beavatkozásra kerül sor, mint amilyen 1997-ben történt az első klónozott emlős, Dolly bárány “megalkotásakor”.

A tudományos kísérlet valószínűleg óriási nemzetközi politikai és egyéb jellegű tiltakozást fog kiváltani, ezért az Antinori által vezetett 20 fős nemzetközi orvosszakértő-csoport a tervek szerint nemzetközi vizeken egy hajón fogja végrehajtani a korszakalkotó beavatkozást a több országból származó nőkön.

A nők között állítólag nincsen amerikai, viszont nyolc brit állampolgár van.