LONDON, Budapest, 2008. május 29. – Az Allen & Overy LLP bejelenteti, hogy kelet-közép-európai jelenlétét tovább erősítve partnerirodát nyit Bukarestben. Az Allen & Overy Románia vezető teljes körű szolgáltatásokat nyújtó ügyvédi irodájával, a Radu Taracila Padurari Retevoescu SCA-val (RTPR) írt alá kizárólagos partneri megállapodást. A 2008. július 1-től érvényes megállapodás válasz a Románia uniós csatlakozása óta megfigyelhető fokozott ügyfélaktivitásra és érdeklődésre.

A partneriroda a „Radu Taracila Padurari Retevoescu SCA in association with Allen & Overy LLP” név alatt, Románia egyik legnagyobb ügyvédi irodájának és a világ vezető globális jogi szolgáltatójának erősségeit ötvözve folytatja tevékenységét.

Az új partneriroda az Allen & Overy regionális ügyvezető partnere, Jane Townsend által irányított közép-európai divízió részeként fog működni. „Már egy ideje szorosan és nagyon sikeresen együttműködünk az RTPR-rel a romániai ügyeken. Ügyfeleink egyértelműen igénylik, hogy nyissunk irodát Bukarestben, és úgy gondoljuk, hogy az RTPR-rel együttműködve tudjuk a legjobban kiszolgálni őket releváns helyi szakértelemmel. Munkatársainak szakmai tapasztalata, hírneve és kollegiális munkastílusa ideális partnerré teszi az RTPR-t az Allen & Overy számára.” – fogalmazott az együttműködésről Jane Townsend.

Wim Dejonghe, az Allen & Overy ügyvezető partnere szerint: „Az új iroda regionális jelenlétünk természetes kibővítése. Kelet-Közép-Európa fontos és máris nagyon sikeres régió az Allen & Overy számára. Meglátásunk szerint a jogi szolgáltatások piaca fontos időket él Romániában, és az RTPR kizárólagos partnereként kedvező pozícióból tudjuk kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket.”

Dr. Németh Marcell, az Allen & Overy budapesti irodájának banki csoportját vezető partnere hozzátette: “Nagyon fontos számunkra az iroda további erősödése a régióban. Egyre érettebb és egyre inkább összefüggő piacokon dolgozunk Közép-Kelet Európában, és ezért egyre nagyobb szerepe van a regionális tapasztalatoknak. Az RTPR nagyszerűen illeszkedik meglévő irodáinkhoz.”

Costin Taracila, az RTPR partnere kijelentette: „Az Allen & Overyvel kötött partneri megállapodás tovább szilárdítja stabil kapcsolatunkat. Nagy várakozással készülünk a közös munkára a fejlődő román piacon.”

A 2004 májusában alapított RTPR fiatalos, dinamikus és elismert bukaresti ügyvédi iroda. Öt partnerrel (Dragos Radu, Costin Taracila, Victor Padurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici) és 33 jogásszal teljes körű szolgáltatást nyújt hazai és nemzetközi vállalatokból álló exkluzív ügyfélkörének. Ügyfelei közé tartozik egyebek mellett a Citibank, a Copper Beech, az EBRD, az Enterprise Investors, a Eurobank Properties, az RAEF/Enterprise Capital, a National Bank of Greece és a UPC. Dragos Radu, az RTPR partnere elmondta: „A román piac gyors ütemben bővül, és erre a helyi ügyvédi irodáknak gyorsan és következetesen kell reagálniuk. Az új partneriroda a megszokott vállalkozó szellemmel és dinamizmussal kezeli ügyfelei szükségleteit és továbbra is világszínvonalú szolgáltatásokkal látja el őket.”

A kelet-közép-európai régióban az Allen & Overy Pozsonyban, Budapesten, Prágában, Varsóban és Moszkvában rendelkezik irodákkal. Ezek mindegyike színvonalas tanácsadási szolgáltatásokat nyújt helyi és nemzetközi ügyfeleinek az adott ország, illetve a tágabb értelemben vett régió legnagyobb szabású ügyleteivel kapcsolatban. Az Allen & Overy már a román piacon is jelentős tanácsadási tapasztalatokkal rendelkezik. A partnerkapcsolat kiépítésében szorosan közreműködik majd Hugh Owen, aki az A&O partnereként jelentős fúziós és felvásárlási (M&A) szakértelemre tett szert Romániában és a régió többi országában, és Németh Marcell, aki hasonló jártassággal rendelkezik a régióra jellemző pénzügyi ügyletek terén.