Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa a Bács-Kiskun Megyei Bíróság ítéletének a büntetési tételre vonatkozó részét abban az ügyben, amelyben egy Magyarországon, Kecelen munkát vállaló romániai férfit, Cs. L.-t emberölés miatt 8 év börtönre ítéltek, és 10 évre kiutasították a Magyar Köztársaság területéről.
Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs.

A 6 osztályt végzett, szakképzettség nélküli vádlott, Cs. L. elfogása előtt alkalmi munkákat végzett, 2006 tavasza óta dolgozott Magyarországon, Kecelen.

2007. március 22-én este 8 óra körül a vádlott Cs. E. (51 éves, évek óta Magyarországon élő román állampolgár) sértettel egy időben érkezett az egyik keceli sörözőbe, ahol egy már ott lévő ismerősük, Sz. A. társaságában este 11 óráig italoztak, s mindhárman ittas állapotba kerültek. A három férfi közül leghamarabb a vádlottal egy faluból származó, vele régóta ismeretségben álló sértett, Cs. Ede indult haza segédmotorján, egy Kecel melletti tanyára.

Nem sokkal később a másik két férfi is kilépett a sörözőből. A vádlott ekkor vette észre, hogy a söröző előtt hagyott kerékpárjáról eltűnt az a csomag, amiben az általa korábban vásárolt élelmiszerek voltak. Mivel a vádlott azt feltételezte, hogy a sértett lophatta el a csomagot, kerékpárján elindult a sértetthez, hogy visszakérje az élelmiszereket. Ismerőse is vele tartott.

A tanyán a sértett tagadta a lopást, az épület helyiségeit megmutatva azt bizonygatva, nem ő vitte el a vádlott csomagját. Eközben szóváltás alakult ki, melynek során a sértett elővett egy konyhakést, s azzal hadonászva fenyegette a vádlottat. Ezt követően a vádlott és ismerőse elhagyták a tanyát, visszaindultak Kecel felé.

A sértett azonban kihúzta az időközben a tanya falába szúrt kését, azt magához vette, és segédmotorján a két férfi után eredt. Mintegy 80 méter után utolérte őket, a vádlott elé állt, kérdőre vonta, miért zaklatja a tanyáján, hogyan meri lopással gyanúsítani, majd ütésváltás kezdődött a két ittas férfi között. Amikor a sértett a földre került, a vádlott ráült a nála 23 évvel idősebb férfire, kivette annak övéből a kést, és azt a sértett mellkasába szúrta. A szúrás a sértett azonnali halálát okozta, életét a legkorábban érkező orvosi beavatkozás sem tudta volna megmenteni.

A vádlott, látva az erős vérzést, a közeli benzinkúthoz ment, ahol elmondta: megszúrt valakit. A kútkezelő értesítette a rendőrséget, a kiérkező járőrt a vádlott a helyszínen megvárta.

Emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2008. február 18-án Cs. L. (1979 – román állampolgár, keceli lakos) vádlottat, s ezért őt 8 év börtönbüntetésre ítélte, és 10 évre kiutasította a Magyar Köztársaság területéről. Az ítélet ellen a vádlott és védője elsődleges a jogos védelmi helyzet megállapítását kérve, másodlagosan enyhítésért fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.