Éjszakába nyúló ülésén a görög parlament még szerdán, lényegében tehát egy nappal az írországi referendum előtt, ratifikálta a Lisszaboni Szerződést.

A görög parlament szerdai – éjszakába nyúló ülésén – 250-42 arányban jóváhagyta a Lisszaboni Szerződés ratifikálását. A plenáris vitán tartott felszólalásában Kosztasz Karamanlisz kormányfő a dokumentumot egy olyan ösvényhez hasonlította, amely jobb európai jövőt eredményez, és amely valamennyi görög érdekét szolgálja majd. Athénban és Szalonikiben ezalatt baloldali demonstrálók a Lisszaboni Szerződés ellen tüntettek.

Ugyancsak szerdán hagyta jóvá a Lisszaboni Szerződést Finnország és Észtország parlamentje is. Görögországgal együtt immáron 18-ra emelkedett azon országok száma, melyek zöld utat adtak az uniós reformszerződésnek. A ratifikálók: Magyarország, Szlovénia, Málta, Románia, Franciaország, Bulgária, Lengyelország, Ausztria, Szlovákia, Portugália, Dánia, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Németország, Finnország, Észtország, Görögország.

A dokumentumot azonban kivétel nélkül minden EU-tagnak meg kell erősítenie ahhoz, hogy hatályba is léphessen.